Eğitim İş'ten AKP'ye andımız tepkisi

Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Danıştay’ın “Öğrenci Andı”nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etmesinin ardından siyasi kulislerin karışmasını değerlendirdi. Yıldırım, Danıştay kararını eleştiren AKP’li bürokratlara “neden rahatsızsınız” diye sordu.

Yayınlanma: 20.10.2018 - 16:00
Abone Ol google-news


Eğtim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Danıştay’ın Öğrenci Andı ile ilgili verdiği karar hakkındaki düşüncelerini Cumhuriyet ile paylaştı. Öğrenci Andı’nın hiçbir sebep gösterilmeden kaldırılmasının büyük bir hata olduğunu söyleyen Yıldırım, “Gerekçesiz, hiçbir yasaya ve yönetmeliğe uymadan, sadece partilerin kendi istediği sebeple halka ait olan andı kaldırmak, o dönemdeki siyasetçilerin hatasıydı.
 
Mahkeme, Eğitim-İş’in açtığı dava üzerine karar verdi. AKP’li bürokratların Danıştay’ı eleştiren açıklamalarını kınıyoruz. Mahkeme çok yerinde bir karar vermiştir. Andımız kaldırıldığı anda ülkede ne terör bitmiştir ne de ekonomi düzelmiştir. Dolayısıyla öğrenci andı gibi tamamen masum, öğrencileri birbiriyle kaynaştıran, ulus bilinci aşılayan, kardeşçe, birlik beraberlik içinde yaşamayı ve sorumluluk duygusunu veren ant sözlerinden rahatsız olan tüm AKP’li bürokrütları tekrar düşünmeye davet ediyoruz” dedi.
 
‘Hangi sözcüklerden rahatsızsınız’
 
Mahkemenin vermiş olduğu kararı tanımama yönündeki sözlere rağmen Öğrenci Andı’nın okullarda okutulacağını belirten Yıldırım “Andımızın hangi sözcüklerden rahatsız olduğunu açıklamaya davet ediyoruz. Rahatsız oldukları içerikleri kamuoyuyla paylaşsınlar” diye konuştu.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler