KPSS’de bir ayrıcalık daha

Milyonlarca aday kamuda iş bulabilmek için KPSS’ye girmek zorunda kalıyor.

Yayınlanma: 31.10.2018 - 22:22
Abone Ol google-news

 

Milyonlarca aday kamuya yerleşebilmek için KPSS’ye girmek zorunda kalırken, hükümet, KPSS’ye girmeden kamuya atanacakların kapsamını bir kez daha genişletti. Bundan böyle “iletişim uzman yardımcıları” da KPSS’ye girmeden atanabilecek.

Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik’te değişiklik yapıldı. Mevcut yönetmelikte kimlerin sınava girmeden kamuya atanabilecekleri “istisnalar” başlıklı maddesinde yer alıyor. Değişiklikle bu istisnalara bir yenisi daha eklendi. Bundan böyle “iletişim uzman yardımcıları” da bu yönetmeliğe tabi olmayacak. Yani KPSS’ye girmeyecek. Yönetmeliğe göre KPSS’ye girmeden kamuya yerleşecek kadrolar “istisnalar” başlıklı maddede şöyle sıralanıyor:

İstisnalar listesi

“Adalet Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı ile İçişleri ve Dışişleri bakanlıklarının bakanlık teftiş kurulları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Askeri Adalet Teftiş Kurulları, kaymakam adayları, Dışişleri Bakanlığı aday meslek memurları, aday konsolosluk ve ihtisas memurları, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar uzman yardımcıları, iletişim uzman yardımcıları ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun değişik 1’inci maddesinin üçüncü fıkrasında sayılanlar ile Devlet senfoni orkestraları ve Devlet Klasik Türk Müziği Korosu sanatçıları bu Yönetmeliğin kapsamı dışındadır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler