Andımız kararı uygulanmıyor

Eğitim İş Sendikası “Andımız” kararını uygulamayan Milli Eğitim Bakanlığı yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma: 23.11.2018 - 21:45
Abone Ol google-news

Sendikadan yapılan açıklamada, “Öğrenci Andı” okutulması uygulamasının MEB tarafından kaldırılması sonrasında düzenlemenin iptali amacıyla sendika tarafından açılan davada, Öğrenci Andı’nın uygulamadan kaldırılması düzenlemesinin hukuka aykırı olduğu kararı alındığı hatırlatıldı. Açıklama şöyle: 

Karara uyulmadı
“Milli Eğitim Bakanlığı, mahkeme kararının gereği olarak okullarda Öğrenci Andı’nın okutulmasına yönelik herhangi bir işlem tesis ettiğini duyurmadığı gibi okullarda andımızın okutulmasına ilişkin fiilen bir uygulama da hayata geçirmemiştir. Bakanlığın temyiz yoluna başvurmuş olması da kararın uygulanması zorunluluğunu ortadan kaldırmamaktadır. Bu durumda MEB açıkça yargı kararını yerine getirmemiştir. Yargı kararlarının yerine getirilmemesinin ise Türk Ceza Kanunun 257. Maddesinde yer alan ‘Görevi Kötüye Kullanma Suçunu’ oluşturduğu malum olup, kararı uygulamayan Bakanlık yetkilileri hakkında sendikamız tarafından suç duyurusunda bulunulmuştur.” 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler