‘Z kuşağı’nın görüntü kaygısı

Z kuşağının neredeyse yarısı, kariyer hedefleri, para, terörizm ve zorbalıktan çok dış görünüşlerinden endişe duyduğunu dile getiriyor.

Yayınlanma: 27.11.2018 - 22:38
Abone Ol google-news

Z kuşağının (13-23 arasındaki gençler), en kaygılı kuşak olduğu ortaya çıktı. Küresel bir siber güvenlik şirketi olan Kaspersky Lab tarafından hazırlanan araştırmaya göre, Z kuşağının büyük bölümü yaşamlarındaki bazı şeylerden kaygı duyduğunu ve bununla başa çıkmak için profesyonel tavsiye aramadığını itiraf etti.

Birleşik Krallık’ta 1003 kişiyle yapılan ankete göre kızlar, erkeklere göre kendilerini daha güvensiz hissediyor. Erkeklere kıyasla dış görünüşlerinden daha fazla kaygılılar. Dış görünüşle ilgili kaygılar nedeniyle yeme içme alışkanlıklarını (fazla yemek veya yemeyi azaltmak) değiştirdiğini söyleyen kızların sayısı erkeklerin neredeyse iki katı. Kadınların bir kısmı, geçen bir yıl içinde sosyal kaygılar nedeniyle bazı buluşmalara gitmediğini belirtiyor.

Dış görünüş tek dert

Hayatları çevrimiçi haberler ve sosyal medya ile dolu Z kuşağının neredeyse yarısı, kariyer hedefleri, para, terörizm ve zorbalıktan çok dış görünüşlerinden endişe duyduğunu dile getiriyor. Yapılan araştırma, bu kaygıların gençlerin sosyal medyaya yaklaşımları da dahil tüm davranışlarını etkileyebileceğini gösteriyor. Örneğin, Z kuşağına dahil kişilerin görünümlerini daha mükemmel hale getirmek için uğraştıklarına sıkça rastlanıyor. Çoğu genç, sosyal medya platformlarında paylaşmadan önce mükemmel görüntüyü elde etmek için kendi fotoğraflarını ve videolarını düzenlemeye yaklaşık yarım saat harcıyor.

Kampanya başlatıldı

Kaspersky Lab, gençlerin güvensizliklerini aşmalarına yardımcı olmak amacıyla dijital gençlik yardım kuruluşu The Mix ile #AndOwningIt adlı yeni bir kampanyayı hayata geçirdiğini duyurdu. Kampanya, gençlerin en çok güvensizlik duyduğu konuları gösteren özel tişörtlerle desteklenecek. l Cumhuriyet


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon