Koruncuk Vakfı Çocukları, dünyanın en büyük sınıfında

“Herkese, Her Yerde, Dünya Standartlarında ve Bedelsiz Eğitim” hedefi ile yolan çıkan online eğitim platformu Khan Academy Türkçe, Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (Koruncuk) için özel bir projenin ilk adımını attı.

Yayınlanma: 12.09.2014 - 15:07
Abone Ol google-news

Kar amacı gütmeyen onlineöğrenim platformu Khan Academy Türkçe, Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı’nın Bolluca’da bulunan Çocukköyü’nü ziyaret etti.

Yaşları 8- 13 arasında değişen 30 çocukla bir araya gelen Khan Academy Türkçe ekibi, çocuklara ve Koruncuk Vakfı eğitmenlerine Khan Academy Türkçe’yi anlattı. Khan Academy Türkçe Direktörü Alp Köksal ve Khan Academy Türkçe videolarının sesi, eğitmen Ş. Murat Ercan’ın katılımı ile gerçekleşen etkinlikte, çocuklar özellikle matematik uygulamalı videolara ilgi gösterdi.

Proje kapsamında, matematikten sanat tarihine, sağlıktan uzay bilimlerine kadar sayısız eğitim içeriği, Bolluca Çocuk Köyü bilgisayarlarına yüklenecek. Böylelikle Koruncuk Vakfı çocukları, www.khanacademy.org.tr‘de sunulan 3000’den fazla dersin video içeriğine internet olmadan da erişebilecekler. Vakıf tarafından sunulan bilgisayar odalarında bilgisayar başında geçirdikleri zamanın derslerine de yardımcı olmasına imkan sağlayacak ücretsiz bir kütüphane ile tanışan çocuklar Khan Academy Türkçe’nin her yaşa hitap eden eğlenceli içerikleri ile merak ettikleri konularda kendilerini geliştirme şansı bulacaklar. Dünyanın en büyük sınıfı ile kendi hızlarında öğrenecek olan çocuklar, kişiye özel eğitim anlayışı ve ortalama 8 dakikalık dersler ile sıkılmadan eğitim alabilecekler.

Khan Academy Türkçe Direktörü Alp Köksal, Koruncuk ziyareti sonrasında proje ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “ Khan Academy Türkçe olarak, eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek amacıyla herkese, her yerde, dünya standartlarında ve bedelsiz eğitim imkanı sunabilmek hedefi ile yola çıktık. Bu anlamda Bolluca Çocukköyü’ndeki çocuklar bizim için çok önemliydi. Eğitimin ihtiyacı olan herkese ulaşması için ücretsiz olması gerektiğine inanıyoruz ve onların eğitimlerine katkıda bulunacak olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Çocuklar öğrenmeye açık ve istekli. Günümüzün teknoloji ile barışık, yeniliklerden faydalanmaya hevesli gençleri için bugün öğrenmenin daha farklı, daha eğlenceli yolları var. Özellikle çoğu öğrencinin zorlandığı matematik konularında Khan Academy Türkçe’nin çocuklar için tüm akademik hayatları boyunca faydasını göreceklerine inandığımız sağlam temeller inşa etmeye ve analitik düşünce yetisi kazandırmaya katkısı olacağını düşünüyoruz.”

Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı Bolluca Çocukköyü Koordinatörü Ayşe Güveniş ise, “Khan Academy Türkçe ile yapacağımız çalışmayı, vakfımızın her çocuğa mümkün olan en geniş anlamda fırsat eşitliği verilmesi vizyonu ile örtüştüğü için çok önemsiyor, köyümüzde yaşamlarını sürdüren çocuklarımız için güvenilir bilgi kaynağına ulaşmaları açısından çok faydalı olacağını düşünüyoruz.”

Fotoğraftakiler: (soldan sağa) Khan Academy Türkçe derslerinin sesi ve öğretmeni Ş. Murat Ercan, prfit İletişim Danışmalığı Gökçe Bezirgan, Koruncuk Bolluca Çocukköyü Koordinatörü Ayşe Güveniş, Khan Academy Türkçe Direktörü Alp Köksal


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler