Sivas'taki öğrenci Diyarbakır'daki liseye yerleştirildi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı sonucuna göre öğrencilerin liselere yerleştirmelerinde yaşanan sorunlar bitmiyor.

Yayınlanma: 12.09.2014 - 15:46
Abone Ol google-news

Diyarbakır merkez Sur İlçesi'nde yeni açılan 250 kontenjanlı Çok Amaçlı Programlı Lise'ye sistemle 680 öğrencinin yerleştiği belirtildi. 350 öğrenci hemen nakil isterken, sistemle okula yerleştirilen öğrencilerin birinin de Sivas'ta oturduğu ortaya çıktı.

TEOG sınavından sonra lise tercihleri 31 Temmuz- 8 Ağustos tarihleri arasında yapılırken, sistem ile çok sayıda öğrencinin oturduğu adresten kilometrelerce uzaktaki okullara yerleştirildiği ortaya çıktı. Diyarbakır merkez Sur İlçesi'ne bağlı Mermer Köyü'nde bu yıl yeni açılan ve kontenjanı 250 olan Çok Amaçlı Programlı Lise'ye TEOG sistemi ile 680 öğrencinin yerleştirildiği belirtildi. Diyarbakır'ın ilçelerinden ve merkezinden bu liseye yerleştirilen 680 öğrneciden 350'sinin velisi, nakil talebinde bulunurken, yerleştirilen öğrencilerden birinin Sivas'ta ikamet ettiği ortaya çıktı. Sistem tartışmalara neden olurken, Sivaslı lise öğrencisinin Diyarbakır'ın Mermer Köyü'ndeki liseye yerleştirilmesinin bir hatadan kaynaklandığı belirtildi.

Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, ortaöğretime geçiş sürecinde Diyarbakır'da öğrenci ve velilerin çektiği sıkıntıların had safhada olduğunu belirterek, "Sorun, TEOG sisteminden değil, bu sisteme göre kendini yenileyemeyen ve bu sistemin getireceği yenilikleri anlayamayan kişilerin yönetici olmasından kaynaklanmaktadır. Diyarbakır il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri yerinde ve zamanında gerekli tedbirleri almadıkmlarından sınıfta kalmışlardır" dedi.

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nden örnek veren Memiş, "Siverek'te Kaymakamlık ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü bir yılda 63 okul yaptırıp böyle bir sorunun yaşanmaması için gerekli önlemleri alabiliyorsa, Diyarbakır'da bunun yapılmaması kabul edilebilecek bir durum değildir"dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler