Stanford Üniversitesi’nin “Robotik Laboratuvarı” Türkiye’ye geliyor

“İstanbul’un Kalbinde Bir Dünya Üniversitesi” sloganıyla uluslararası alanda çalışma ve araştırmalarına hız veren Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), Silikon Vadisi’ndeki açılımlarına bir yenisini ekledi.

Yayınlanma: 21.11.2013 - 14:14
Abone Ol google-news

Teknolojinin kalbi olarak görülen Silikon Vadisi'nde geçtiğimiz yıl bir kampus açan BAU bu kez dünyanın en prestijli üniversitelerinden biri olan Stanford Üniversitesi ile robot teknolojileri alanında işbirliğine imza attı.

 Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesine biyomedikal, askeri ve tıp alanında projeler geliştiren ve araştırmalara imza atan Stanford Üniversitesi "Yapay Zeka Laboratuvarı" (Artificial Intelligence Laboratory) İstanbul'da kuruluyor. Stanford Üniversitesi'nde gerçekleşen imza törenine BAU Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Talat Çiftçi ile Stanford Üniversitesi Artificial Intelligence Laboratory Başkanı Prof. Dr. Oussama Khatib katıldı.BAU ile Stanford Üniversitesi arasında yapılan anlaşma gereğince Stanford Üniversitesi'nin sahip olduğu ve dünyanın en iyisi olarak kabul edilen "Yapay Zeka Laboratuvarı" Bahçeşehir Üniversitesi'nin Beşiktaş Kampüsü'nde kurulacak ve bu alanda uzmanlaşmak isteyen öğrenci ve akademisyenlere çalışma imkanı yaratılacak. Toplam büyüklüğü 2 milyon TL'yi bulan anlaşma gereğince kurulacak laboratuara "BAU ROBOTICS LABORATORY" ismi verilecek.Stanford Üniversitesi ile BAU işbirliği sonucunda İstanbul'da kurulacak olan laboratuvarda biyomedikal, mekatronik, elektronik ve tıp alanlarında araştırmalara imza atılırken, Silikon Vadisi'ndeki tüm gelişmeler de birebir Türkiye'ye aktarılacak. Stanford Üniversitesi Yapay Zeka Laboratuvarı'nın dünyaca tanınmış bilim insanları da "BAU ROBOTICS LABORATORY"de öğrencilerle çalışmalar yürütecek.

 Stanford Üniversitesi Artificial Intelligence Laboratory Başkanı Prof. Dr. Oussama Khatib Türkiye'deki öğrencilerin Stanford'a, Stanford'daki öğrencilerin de BAU'nun İstanbul'daki kampüsüne gideceklerini belirtirken imza töreninde konuşan BAU Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Talat Çiftçi ise "BAU ROBOTICS LABORATORY'de araştırma yürütecek olan akademisyen ve öğrenciler, yeni alanlarda yeni problemlerin çözülmesine gayret edecekler. Dolayısıyla hem yeni alanlarda çalışmak istiyoruz, hem de Türkiye'ye bilim insanları yetiştirmek istiyoruz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon