Eğitim Sen: AKP adayının okullarda ne işi var?

Zonguldak Eğitim Sen Şubesi, AKP Zonguldak Belediye Başkan adayı Dr. Ömer Selim Alan'ın okul ziyaretlerine tepki gösterdi. Eğitim Sen, ziyaretlerin YSK'nin kararına aykırı olduğunu belirtti.

Yayınlanma: 18.01.2019 - 10:59
Abone Ol google-news

AKP Zonguldak Belediye Başkan adayı Dr. Ömer Selim Alan, seçim ziyaretlerine başladı. Alan’ın seçim ziyaretlerinde okullar ve sınıflar yer aldı.

Alan’ın okulları ziyaret etmesine tepki gösteren, Zonguldak Eğitim Sen Şube Yürütme Kurulu “Başından sonuna adaletsiz ve hukukun en temel kurallarının yok sayıldığı yerel seçim koşullarında okullarda iktidar partisi adayına İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul müdürlüğü hangi gerekçeyle izin vermiştir. Bu faaliyetin adı açıkça çocukların siyasal olarak istismar edilmesidir ve bu duruma derhal son verilmelidir” açıklaması yaptı.

YSK’nin “Mabetlerde, okullarda, kışla, karargah, ordugah gibi askeri bina ve tesislerle askeri mahfillerde ve kamu hizmeti görülen diğer yerlerde kapalı yer toplantısı yapılamayacak.” kararını hatırlatan Eğitim Sen, karara uyulması gerektiğini belirterek, açıklamalarına şöyle devam etti; “Ancak özellikle okullarda siyasi toplantı ve propaganda yapılması yasak olmasına rağmen, iktidar partisi adaylarının seçim dönemlerinde okullara yaptıkları ziyaretleri resmen ‘seçim çalışması’ işlevi görmektedir. Birer eğitim yuvası olması gereken okulların içinde ya da bahçesinde, hiçbir şekilde seçim çalışması yapılamaz.”

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler