'Fişlemenin daniskası' İhbar mektubuyla doçente kadro vermediler

Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Muhakemesi bölümüne doçent kadrosuna başvuran Doç. Dr. Ali Hakan Evik üniversite kadrosuna alınmadı. Buna gerekçe olarak “cumhurbaşkanına yönelik hakarete varan ifadelerin yer aldığı Kaçak Saray isimli eserin yazarı olması” gösterildi. Ancak kitabın yazarı doçent Evik değil Ali Hakkan. Kitap hakkında da Cumhurbaşkanı'na hakaretten açılan bir soruşturma bulunmuyor.

Yayınlanma: 23.01.2019 - 18:53
Abone Ol google-news

 

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Ali Hakkan ve avukat Gökçe Bolat, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın öyküsünü anlattıkları “Kaçak Saray / Kibir, İsraf, Hukuksuzluk” adlı bir kitap yazmıştı. Kitap Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından yayımlanmış ve kitapta Atatürk Orman Çiftliği’nin tarihi, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na dönüştürülmesi ve Mimarlar Odası’nın verdiği hukuk mücadelesi anlatılmıştı.

"CUMHURBAŞKANINA YÖNELİK HAKARETE VARAN..."

Oda Tv'nin haberine göre  Doç. Dr. Ali Hakan Evik’in, Kocaeli Üniversitesi’ne doçent kadrosu için yaptığı başvuru “cumhurbaşkanına yönelik hakarete varan ifadelerin yer aldığı Kaçak Saray isimli eserin yazarı olduğu” iddiasıyla reddedildi.

Kitabın yazarlarından Tezcan Karakuş Candan, Kocaeli Üniversitesi’nin Doç. Dr. Ali Hakan Erik'in başvurusunu reddine dair yaptığı yazışmayı paylaştı. Candan, “Fişlemenin daniskası, üniversitenin hali pürmelali. Ali Hakkan ve Gökçe Bolat'la yazdığımız Kaçak Saray kitabı isim benzerliğinden Doç. Ali Hakan’a kadro verilmemiş. Türkiye hava kara deniz sahasında yakınlarımıza iş yok demek ki” diye tepki gösterdi.

Candan'ın  paylaştığı yazıda Ali Hakan Erik'e kadro verilmeme gerekçesi olarak bir ihbar mektubu gösteriliyor. Ayrıca  yazıda “cumhurbaşkanına yönelik hakarete varan ifadelerin yer aldığı" Kaçak Saray ifadesi kullanılıyor. Ancak kitap hakkında açılan bir soruşturma ya da dava bulunmuyor. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler