ODTÜ’de Erdoğan ablukası

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ODTÜ Teknokent Bilişim İnovasyon Merkezi açılış töreninde konuştu. Yerleşkede alınan olağanüstü güvenlik önlemleri ise dikkat çekti.

Yayınlanma: 06.02.2019 - 14:43
ODTÜ’de Erdoğan ablukası
Abone Ol google-news

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Bugün eğitim ve öğretimde ODTÜ markası hâlâ ilk sıralardaysa bunu kurulduğu toprakların mayasına borçludur.

"Bundan 20 yıl önce ülkemizde yaşayan bir insana şu anda bulunduğumuz yeri anlatsaydık bizi hayal kurmakla suçlardı.

"Esasen ODTÜ'nün kuruluş amacı 16 yıldır bizim inşa ettiğimiz politikanın inşası gibidir.

"Son Almanya ziyaretimde Merkel'e 'Sizde üniversite öğrencisi ne kadar?' diye sordum, 3 milyon dedi. O sizde kaç dedi, ben de 'Bizde 8 milyon' dedim. Tabii orada bir şaşkınlık geçirdi.

"Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi diğer hususlar gibi yüksek öğrenimdeki reformlarımız için bize büyük imkânlar ağlıyor. YÖK'ün attığı adımları bunun bir öncüsü olarak görüyorum. Tüm çalışmaları yakından izliyorum. Bu girişimden alınan sonuçları değerlendirilerek sistemin işleyişine yansıtılacağını umuyorum. Vakıf Üniversitelerin onca onlara sağlanan imkânlara rağmen, kimileri hariç çok katkıda bulunamadıklarını görüyoruz. Bazılarının sadece kazanç odaklı davrandıklarını üzüntüyle görüyoruz. İnşallah tüm bu meseleleri önümüzdeki dönemde hal yoluna koyacak, Türkiye'yi parmakla gösterilen ülkeler arasına sokacağız.

Teknolojik bağımsızlık

"Veri üretiminden güvenliğine, sağlık bilişim teknolojilerinden yapay zekâya kadar kendi ayaklarımız üzerinde durmak zorundayız. Biz bunu beceremezsek ipin ucu başkalarının eline geçecektir. Teknolojiye hakim olmadan bağımsızlığımızı sürdüremeyiz. Üstelik bizim tüm kardeşlerimize karşı sorumluluklarımız var. İşte teknoloji bağımsızlığımız bu sebeple de çok önemlidir.

Bilgiye erişimi sınrılandırmayı değil, çeşitlendirmenin ve bilinçli kullanımının yolunu arayacağız. Burada en büyük görev üniversitelerimize ve hocalarımıza düşüyor. Üniversitelerimiz bunun öncüsü olmalıdır. Üniversitelerimi en etkin şekilde kullanmalıyız. Geçen günlerde Milli Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan projelerin tanıtım törenine katıldım. Dünya yapay zekâ çalışmalarıyla yeni bir teknoloji döneme gidiyor. Her ülke bu döneme kendisine göre bir isim veriyor. Biz, milli teknoloji hamlesi ve dijital Türkiye diyerek bu süreçte yerimizi alıyoruz. Tabii yetişmiş insan kaynağını sağlayan üniversitelerimize görevler düşüyor.

Ünivesitede 'OHAL'

Erdoğan, 2012'den sonra ODTÜ'ye ilk kez gitti. 

Orta Doğu Teknik Üniversitesinde (ODTÜ) Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla “ODTÜ Teknokent Bilişim İnovasyon Merkezi” açılış töreni gerçekleştirildi. Ziyaret öncesi yerleşkede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

Yüzlerce polis, zırhlı araçlar ve hatta atlı polislerin sabah saatlerinden itibaren beklemeye başladığı yerleşkede, öğrencilerin ve personelin yemek yediği kafeterya normalden bir buçuk saat önce kapatıldı, ring seferleri durduruldu.

Öğrencilerin geniş bir alana girmesine izin verilmezken etkinliğin gerçekleşeceği Kültür Kongre Merkezi’nin (KKM) yakınında durmak bile yasaklandı!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler