Eğitim Sen’den Bakan Selçuk’a çağrı

Eğitim Sen, gericilerin baskısıyla MEB ve YÖK’ün toplumsal cinsiyet eşitliği projelerinden geri adım atmasına tepki gösterdi. 24 Haziran sonrası kurulan yeni rejimde eğitim alanında gericilerin vesayeti olduğunu, MEB’in politika üretme yetkisi olmadığını belirten Eğitim Sen Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, “Bakan Ziya Selçuk, adım atmalı, gereğini yapmalıdır. Gücü yetmiyorsa tepki göstermeli, istifa sürecini işletmeli” dedi.

Yayınlanma: 20.02.2019 - 22:00
Abone Ol google-news

 

 

Gerici grupların toplumsal cinsiyet eşitliği üzerinden MEB ve YÖK’e yaptığı baskının ardından atılan geri adımlara Eğitim Sen sert tepki gösterdi. Sendika genel merkezinde bir grup gazeteci ile bir araya gelen Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a seslendi. Selçuk’un “Toplumsal cinsiyete duyarlı okul projesini hayata geçireceğiz” sözlerinden sadece 2 gün sonra MEB’in projenin sonlandırıldığını hatırlatan Aydoğan, “Güçlü bir vesayet mekanizması ile karşı karşıyayız. Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi Projesi’nde (ETCEP) MEB’in Bakan Selçuk’u yalanladığı bir süreç işletildi. Selçuk önce projenin 162 okulda uygulandığını söyledi. Hemen ardından MEB açıklama projenin sonlandırıldığı duyuruldu. Çeşitli vesayet mekanizmaları MEB ve YÖK’ün bütün eğitim politikalarını belirliyor” dedi.

‘Selçuk sadece uygulayıcı’

Selçuk’un “Güç alanım içinde olmayan konular var” açıklaması üzerine Aydoğan, “24 Haziran sonrasında yeni rejim kuruldu. Eğitim alanında seçim sonrasında KHK ile Saray’da Eğitim Öğretim Politikaları Kurulu oluşturuldu. KHK ile bundan sonra bütün politikalar burada belirlenecek, bakanlıklar sadece uygulayıcı olacak denildi. Ziya Selçuk sadece uygulayıcı. Bu politikaları belirlemenin hiçbir yerinde yok. Bu kurul dışında da çeşitli kişiler ve kurumlar üzerinden de, protokollerle ayrı dini yapıların kuşatmışlığı var” dedi.

‘Bakan gereğini yapmalı’

Aydoğan, Selçuk’a seslenerek “Burada yapılması gereken, böyle bir gücü olmadığını itiraf ediyorsa o zaman bu konuda gereğini yapması gerekiyor. Hiçbir politikanın belirlenmesinde söz ve karar hakkı yoksa o zaman varolan bakanlıkta neden yer almaya devam ediyor? Toplumsal cinsiyet eşitliğini hayata geçirecek konularda bile adımlardan imtina edilmesi, bu kadar çocuk istismarının yaygınlaştığı bu süreçte kabul edilemez. Adım attıramıyorsa gereken tepkiyi göstermeli, istifa etmelidir” diye konuştu. AKP’nin kadını hedef alan diline dikkat çeken Aydoğan, “Kendi ideolojilerini yok edecek en büyük başlık kadın-erkek eşitliği. Siyasal İslam’ın gereği olan kadını yok sayan ideolojik hatlarını ısrarla sürdürülüyor. Biz Eğitim Sen’li öğretmenler olarak, okullardaki ve üniversitelerdeki derslerimizde inatla toplumsal cinsiyet eşitliğini anlattık ve anlatmaya devam edeceğiz” dedi ANKARA

Eşitliği anlatacağız

YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın cinsiyet eşitliği kavramı konusunda “toplumsal değerlerimiz ve kabullerimizle mütenasip olmadığı ve toplumca kabul görmediği” değerlendirmesine karşı Eğitim Sen, “Eşitlik ve özgürlük düşlerimiz ‘mütenasip’ karanlığınıza sığmaz” başlıklı açıklama ile tepki gösterdi. Açıklamada, “Eğitim Sen olarak; kısa süre önce YÖK web sayfasından kaldırılan belgenin dayanaklarını ve ilkelerini kamuoyuna duyurmaya ve yaygınlaştırmaya, Saraç’ın açıklamasındaki ‘aile yapısı ve değerlere aykırılığı’ pahasına toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesini güçlendirmeye, akademide cinsiyetçi, toplumsal cinsiyet eşitliğini yok sayan karanlığın katlettiği Ceren Damarların sesi olmaya, okullarda, kürsülerde toplumsal cinsiyet eşitliğini anlatmaya, eşitlik ve özgürlük mücadelemize devam edeceğiz” denildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler