'Füsun Üstel’e verilen ceza ifade özgürlüğü açısından kabul edilemez'

Galatasaray Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü; Prof. Dr. Füsun Üstel’e verilen hapis cezasıyla ilgili basın bülteni yayınlayarak 'bu ceza ifade özgürlüğü açısından kabul edilemez' dedi.

Yayınlanma: 14.03.2019 - 15:29
'Füsun Üstel’e verilen ceza ifade özgürlüğü açısından kabul edilemez'
Abone Ol google-news
İstinaf Mahkemesi barış imzacısı akademiyenlerden Füsun Üstel'e verilen 1 yıl 3 ay hapis cezasını onadı. Bu ceza, akademisyen yargılamalarında ilk onanan karar oldu.
 
Galatasaray Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü'nün Prof. Dr. Füsun Üstel’e destek amacıyla yaptığı basın açıklaması şöyle;
 
"Galatasaray Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümünde birlikte çalıştığımız, hocamız, arkadaşımız Prof. Dr. Füsun Üstel’e verilen hapis cezasının istinaf mahkemesi tarafından onaylandığını üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz.
 
Türkiye’de sosyal bilimler yazınına yaptığı değerli katkıların yanı sıra akademik birikimini öğrencileri ve genç meslektaşları ile paylaşarak onlara cesaret ve ilham kaynağı olan Füsun Üstel’e verilen bu ceza ifade özgürlüğü açısından kabul edilemez niteliktedir.
 
Daima barıştan ve aydınlıktan yana tavır almış olan Prof. Dr. Füsun Üstel’e verilen hapis cezası karşısında, kendisiyle dayanışma içinde olduğumuzu bildiriyoruz. 
 
Galatasaray Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü"
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler