Batman’daki atölye, Umuda Pedal Ekibi’nin yarattığı kaynak ile açıldı

Çocuklar, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Batman Öğrenim Birimi’nde açılan Tasarım ve Beceri Atölyesi’ne okuldan sonra ve hafta sonları geliyor.

Yayınlanma: 17.03.2019 - 22:35
Abone Ol google-news

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Batman Merkez Öğrenim Birimi’nde Tasarım ve Beceri Atölyesi açıldı.

Atölye, Umuda Pedal ekibinin 1-8 Temmuz 2018 tarihleri arasında Göteborg’dan Hamburg’a uzanan bir rotada bisikletle kat ettikleri 800 kilometre sayesinde kuruldu. Doktorlar ve iş insanlarından oluşan ekip, TEGV Ferit Aysan Eğitim Parkı’nda ve TEGV Batman Merkez Öğrenim Birimi’nde Tasarım ve Beceri Atölyeleri kurulması için bağış topladı.

Yap, paylaş

8-14 yaş arasındaki çocuklar için kurulan Tasarım ve Beceri Atölyeleri, çocuklara 3D baskı cihazından robot kitlerine, kodlama platformlarından elektronik devre kartlarına uzanan bir yelpazede yeni nesil öğrenme imkânı sunuyor. “Yap, Paylaş, Ver, Öğren, Donan, Oyna, Katıl, Destekle ve Değiştir” sloganıyla çocukları problem çözme, yaratıcılık, eleştirel düşünme ve teknolojik iletişim konularında geliştiren “Tasarım ve Beceri Atölyeleri” eğlenceli olduğu kadar multi-disipliner bir öğrenme modeli olarak kabul ediliyor.

İşbirliği yapılan okulların ders içi saatleri ve hafta sonu katılacağı etkinliklerle çocukların gerçek hayatta karşılaştıkları sorunlara çözüm üretebilecek projeler oluşturabilmeleri için bilim, sanat ve bilişim gibi alanları kullanarak hayata daha donanımlı olarak hazırlanmasının sağlanması amaçlanıyor.

Rüya gerçekleşti

Batman Merkez Öğrenim Birimi’nde Tasarım ve Beceri Atölyesi’nin açılış töreninde konuşan TEGV Mütevelli Heyeti üyesi Prof. Dr. İlter Turan, “TEGV 1995’te kurulduğunda bir rüya üzerine kurulmuştu. Bugün burada yaptığımız açılış töreni de bu rüyanın hakikate dönüşmesinin bir ifadesidir. Kurulduğumuz zaman rüyamıza yön veren düşünce, çocuğun eğitiminin sadece okulla sınırlı olmadığı ve çocuklarımızın okul dışında da bu eğitim sürecine devam etme ihtiyacı olduğuydu’’ dedi.
Tasarım ve Beceri Atölyesi için bağış toplayan Umuda Pedal Ekibi adına konuşan ekip kaptanı bilgisayar mühendisi İlhan Kesken de “TEGV bize çok şey öğretti, daha fazlasını öğrenmek ve daha iyi işler yapmak için TEGV’e destek olmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin bu güzel yüzünü görmek, daha ileriye gitmek için uğraşlarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Ceren: İcatlar yapacağım

Birimin Tasarım ve Beceri Atölyesi’nde “Robotik Kodlama’’ yapan Ademi Kılıç Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Muhammed, ilk kez geldiği bu yerden çok etkilenmiş. “Artık sürekli gelirim buraya’’ diyen Muhammed, önce fen lisesine gitmek sonra da astronot olmak istiyor. 50. Yıl Ortaokulu öğrencisi Ümit’in hayali ise beyin cerrahı olmak. Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Ceren, “Bilim insanı olacağım tabii ki. İnsanların hayatlarını kolaylaştıracak icatlar yapacağım’’ diyor. 11 yaşındaki Zeynep de, İstanbul’da hukuk fakültesinde okayacak ve “insanların haklarını almak için’’ avukat olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler