Hırsızlık yapsa hapse girmeyecekti

Okullarda türbana yasal statü getirilmediği dönemde Anayasa Mahkemesi kararlarını uygulayarak, derslere türbanla giren öğrencilere tutanak tuttuğu için 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılan Ege Üniversitesi Uzay Bilimleri ve Astronomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rennan Pekünlü, Foça Açık Cezaevi'ne uğurlandı.

Yayınlanma: 27.11.2014 - 10:37
Abone Ol google-news

 Anayasa Mahkemesi kararlarını uygulayarak üniversitede derslere türbanla giren öğrencilere tutanak tuttuğu için 2 yıl 1 ay hapis cezası alan Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Uzay Bilimi ve Astronomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Renan Pekünlü, bugün cezaevine girdi.

Ceza almasının ardından okulundan da uzaklaştırılan Pekünlü, cezaevine girmeden önce öğrencilerine ve kendisini destekleyenlere Bornova Belediyesi Nikah Salonu'nda “Evrim, Gökadalar, Özellikleri, Evrenin Yaşı ve Evrim” başlıklı “son dersini” verdi.

HEPİMİZ PEKÜNLÜ'YÜZ

PEKÜNLÜ'YÜ AĞLATAN VEDANIN FOTOĞRAFLARI

Öğrenci ve dostlarının doldurduğu salonda “Rennan Hoca yalnız değildir” sloganlarıyla karşılanan Pekünlü, tezahüratlar karşısında gözyaşlarını tutamadı. Öğrencilerinin yanı sıra eşi Belma Pekünlü ve akademisyen dostlarının da yalnız bırakmadığı Pekünlü, salonu dolduranların desteklerine “Sizler taşırmaya hazırlandığımız bardağın damlalarısınız. O bardağı yakında taşıracağız” sözleriyle teşekkür etti. “Son ders” tanımını kabul etmediğini dile getiren Pekünlü, “Bu bir son ders değil. Yapacak çok şeyimiz var. Sona henüz gelmedik” diye konuştu.

Pekünlü'nün ders verdiği salonda “Aydınlanma hapsedilemez”, “Yargılanan laikliktir”, “Laiklik yoksa bilim, özgürlük, demokrasi yoktur” pankartları asıldı. Cezaevine “Aydınlanma hapsedilemez”, “Cumhuriyet kazanacak” sloganlarıyla uğurlanan Pekünlü, hapse girmesinin gerçek bir ayrılık olmadığını dile getirerek, kendisini destekleyenlere “Bu ayrılık, bütünleştirici anlamda bir ayrılık. Karanlığa boyun eğmeyeceğiz. Mücadeleye devam” mesajı verdi.

Prof. Dr. Pekünlü, daha sonra kendisini en önde yere oturarak dinleyen eşi Belma Pekünlü ile birlikte, alkışlar arasında kendisini bekleyen araca bindi. Bu sırada da yine uğurlamaya gelen sevenleriyle kucaklaşan, otomobilden uzanıp ellerini tutan Pekünlü, “Yakında mücadeleye yanınıza geliyorum" dedi. Eşi Belma Pekünlü ise, eşinin arkasında olduğunu ve laiklik mücadelesini beraber sürdüreceklerini dile getirdi.

Pekünlü, cezasının infazı olarak 4.5 ay cezaevinde kalacak.

Rennan Pekünlü'yü eşi bir an olsun yalnız bırakmadı

 

Fotoğraflar: Oğuz Yıldız

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler