İHH, okullardan para toplamaya devam edecek

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın, binlerce okul ve sınıftan para toplamasına ilişkin şikayetleri görmezden gelen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), vakıf ile çalışmaya devam kararı aldı. İHH önümüzdeki yıl da okullarda öğrencilerden para toplayabilecek.

Yayınlanma: 28.07.2019 - 22:18
Abone Ol google-news

MEB ile imzalanan protokol kapsamında 2013’den itibaren “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” adıyla binlerce okulda para toplama imkanı sağlanan İHH, bu yıl “işbirliğine” devam edecek. İHH’nin MEB ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile yaptığı protokoller kapsamında ilkokul, ortaokul, lise, özel okul, Kuran kursları ve hatta okul öncesi sınıflarına kadar uzanması “bağış” adı altında yapılan kampanyalara ilişkin şikayetler ise görmezden gelindi.

5 bin okuldan ‘bağış’
2013 yılında başlatılan kampanya kapsamında toplanan milyonlar, İHH verilerine göre katlanarak yıllar içerisinde büyüdü. 2013 - 2014 eğitim döneminde 2 bin 64 sınıftan “bağış” adı altında para toplanırken, bu oran 2016 yılında 8 bin 848 sınıfa yükseldi. 2014’te toplanan yaklaşık 8 milyonluk bedel ise 2016’ya gelindiğinde 29 milyon TL’ye yaklaştı. Kampanya kapsamında, her sınıftan en az 100 TL ve 1 yıllık taahhüt ile geçen 3 yıl içerisinde yaklaşık 57 milyon TL’ye yakın “bağış” toplandı. İHH’nin verilerine göre 2019’a gelindiğinde ise 81 ilde 5 bin 363 okulda kampanyanın devam ettiği bilgisi verildi. MEB, okullardan toplanan bağışların nerede ve nasıl kullanıldığına ilişkin bilgiye sahip olmaması da dikkat çekti. Bakanlık resmi yazı ile kampanyanın izinli olduğu ve bütün okullarda devam ettiğinin bilgisinin tüm kurumlarla paylaşılmasını istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler