Öğrenciler 24 saat nöbet tutacak

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 32 kilometre uzaklıkta bulunan kampusa taşınmasına karşı çıkan öğrenciler, “Son noktayı biz koyarız” diyerek rektörlük önünde basın açıklaması yaptı. Çadır kurmak isteyen öğrenciler polis engeliyle karşılaştı.

Yayınlanma: 19.08.2019 - 22:39
Abone Ol google-news

DEÜ yönetiminin deprem raporunu 57 gün geçmesine karşın açıklamamasına isyan eden öğrenciler, “Depreme dayanıksız raporlarının kamuoyuna açıklanmasını istiyoruz. Hocalarımızın ve öğrenci arkadaşlarımızın üzerindeki baskıların kaldırılmasını, görevinden hukuksuz bir gerekçe ile alınan bölüm başkanlarının göreve iade edilmesini, biz öğrencilerin sahip olduğu anayasal haklarımızın korunmasını, bu süreçte rektörlüğün dayatmacı tavrından vazgeçip uzlaşmaya yönelmesini, sürecin şeffaflıkla yürütülmesini istiyoruz” açıklamasını yaptı.

Nöbet tutacaklarını belirten öğrenciler, “Başta rektör olmak üzere tüm DEÜ yönetimi bizi muhatap alıncaya ve taleplerimizi gerçekleştirinceye kadar Narlıdere’deki fakülte yerleşkemize gidip gece gündüz nöbet tutmaya başlıyoruz. Türkiye’nin en büyük güzel sanatlar fakültesinin birkaç kişinin şahsi çıkarları doğrultusunda yok edilmesine karşı olan ve dayanışmamıza güç veren halkımızı nöbete davet ediyoruz” dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler