Borsa İstanbul'da Hakan Atilla'nın atanmasının ardından hisse satışı

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Hakan Atilla’nın genel müdür olarak atanmasının ardından Borsa İstanbul’daki yüzde 10 hissesini satıyor.

Yayınlanma: 30.10.2019 - 14:15
Borsa İstanbul'da Hakan Atilla'nın atanmasının ardından hisse satışı
Abone Ol google-news

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), konuya yakın iki kaynağın verdiği bilgiye göre Borsa İstanbul’da (BIST) sahip olduğu yüzde 10 hisseyi en kısa sürede satmak istediğini Türk yetkililere bildirdi. Reuters’a bilgi veren kaynaklardan biri, “EBRD Hakan Atilla’nın atanmasının ardından BIST’teki yüzde 10 hissesinin tamamını en kısa sürede satmaya karar verdiğini bildirdi” dedi.

ABD’nin İran yaptırımlarını ihlal ettiği gerekçesiyle ABD’de hüküm giyen Halkbank’ın eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, tahliye olduktan sonra geçen hafta Borsa İstanbul’a genel müdür olarak atandı. Borsa İstanbul’un ikinci büyük hissedarı olan EBRD karara itiraz etmişti.

İKİNCİ BÜYÜK HİSSEDAR

EBRD iletişim direktörü Jonathan Charles, karar alınırken bankaya danışılmadığını ve Atilla’nın ataması üzerine EBRD’nin “yatırımından çıkış hakkında sahip” olduğunu ifade etmişti. EBRD Aralık 2015’te Borsa İstanbul’un yüzde 10’unu satın almıştı. EBRD Borsa İstanbul’da Türkiye Varlık Fonu’ndan sonra ikinci en büyük hissedar konumunda.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler