Burslu öğrenciye teşvik yok

Özel okullar için Eğitim ve Öğretim Desteği’ne başvurular başladı. İlan edilen ücretin % 51’i ve fazlası oranında burslu okutulan öğrenciler başvuramayacak.

Yayınlanma: 11.08.2015 - 00:13
Abone Ol google-news

Özel okullarda öğrenim gören ve görecek öğrenciler için verilecek Eğitim ve Öğretim Desteği’ne başvurular dün başladı. Başvurular, e.okul üzerinden 2 Eylül akşamına kadar yapılabilecek. Destek almaya hak kazananlar 3 Eylül’de duyurulacak. Özel okulun ilan ettiği ücretin % 51’i ve fazlası oranında burslu okutulan öğrenciler destek için başvuramayacak.

Destekten yararlanmak isteyen veliler, kılavuzda belirtilen belgeleri hazırlayarak, çocuklarının kayıtlı oldukları okullar gidecekler. Okul yönetimi belgeleri kontrol ederek alıp e-okul üzerinden başvuru yapıp onaylanacak. Veli başvuru yaptığına dair çıktının bir örneğini imza karşılığı alıp saklayacak. Eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin velileri yine okula giderek e-okul üzerinden 15 okul tercihi yapacaklar.

Eğitim uzmanı Hatice Yılmaz, başvuru yapacak velilere şu uyarılarda bulundu:

“Birincisi, velilerin tercih yapacakları okullarla önceden görüşüp, okulun şartlarının kendilerine uygun olup olmadığını incelemiş olmaları gerekir . İkincisi bir okulun tercih edilebilmesi için o okulun tercih kapsamına alınmış olması gerekir”.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler