MEB’den okullara yeni takvim

MEB, 2015-2016 öğretim yılı akademik takviminin değişmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Yayınlanma: 21.08.2015 - 18:10
Abone Ol google-news

MEB, 2015-2016 öğretim yılı akademik takviminin değişmesiyle ilgili açıklama yaptı. Bu kapsamda öğretim takviminde yapılan değişiklikler şu şekilde:

* Öğretmenler için 1 Eylül’de başlayacak olan seminer ve meslekî çalışmalar, öğretmenlerin talepleri doğrultusunda istedikleri il ve ilçe müdürlükleri tarafından koordine edilecek.

* 14 - 18 Eylül arasında yapılması gereken eğitim öğretim faaliyetleri dolayısıyla oluşacak boşluk öğretim yılının sonuna eklendi ve derslerin bitiş tarihi 17 Haziran 2016 olarak değiştirildi.

* 21 - 22 ve 23 Eylül’de yapılamayacak dersler için yıl içinde yoğunlaştırılmış telâfi programı uygulanacak.

* Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının beşinci sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime uyum programları da okulların açıldığı ilk hafta gerçekleştirilecek.

* Öğretmenlerin her öğretim döneminin başlangıcında aldığı öğretime hazırlık ödeneğine ilişkin takvimde değişiklik yapılmadı. Söz konusu ödenek bayram öncesi öğretmenlere ödenecek.

1. nakil dönemi bitti

TEOG ilk dönem tercih başvuru süreci sonu erdi. Yerleştirmeye esas nakil ve boş kontenjanlar sonuçları 24 Ağustos’ta açıklaNacak. İkinci dönem başvuruları, 24- 28 Ağustos’ta alınacak, sonuçları 31 Ağustos’ta duyurulacak. Üçüncü dönem nakil başvuruları ise 31 Ağustos-4 Eylül tarihlerinde yapılıp, sonuçları 7 Eylül’de açıklanacak

Burs olmasa okuyamazdık

Damla, Seher ve Hande; Türkiye’nin farklı bölgelerinden üç kız. Ancak yaşamları birçok benzerlik barındırıyor. Damla, Aydın’da yaşıyor. Babası ücretli işçilik yapıyor. Damla da okul hayatını zorlukla sürdürmüş. Bir gün okulundaki müdür “senin için Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne (ÇYDD) burs başvurusu yapalım” demiş. Böylece hayatı büyük ölçüde değişmiş. Burs sayesinde okul yaşamını sürdürüp, üniversiteyi de kazanmış. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi’nde Bilgi Güvenliği Teknolojileri bölümünde okuyacak. Hedefi, iki yıllık bölümden dikey geçiş yaparak, dört yılı tamamlamak.

Seher ise Damla’nın üniversiteyi kazandığı şehirde, Zonguldak’ta eğitim hayatını geçirmiş. Onun hikâyesinde belirleyici olan ablası. Ailesi üniversiteyi kazanan büyük kızlarını okutmakta büyük zorluk yaşamış. Seher’in de eğitim hayatının ablası gibi yarıda kalmasını istemeyen okulun müdür yardımcısı ÇYDD bursuna başvurmuş. Seher, başlarda, biraz tedirgnlik yaşamış, “ilk defa böyle bir ortama giriyordum, nasıl davranacağımı bilemiyordum” diyerek anlatıyor çekincelerini. Çevreden gelen “çocuğun beynini yıkarlar” sözleri de ailesini tedirdin etmiş. Ancak Seher, şimdi tüm bu çekincelerinin boşa çıktığını söylüyor. Bu sene Edirne’de İşletme Bilgi Yönetimi okumaya başlayacak. Diyarbakırlı Elif Hande ise, ÇYDD üyesi olan ilkokul öğretmeni sayesinde bursa başvurmuş. Yedi yıldır, burs desteğiyle okul hayatını sürdürüyor. Bir de skolyoz hastalığıyla mücadele etmek zorunda kalmış, bu yüzden Elif Hande için burs desteği aynı zamanda sağlığı için de büyük önem taşıyor. Bu sene Elazığ Fırat Üniversitesi’nde Bilgisayar Programcılığı okuyacak.

Üç kız da, “burs desteği olmasaydı, eğitim hayatınıza devam edebilir miydiniz” sorumuza, “çok zor olurdu” diye cevap veriyor. Bu cevap, aslında, burs imkânı olmayan, binlerce kızın gerçeği.

200 üniversiteli

Damla, Seher ve Elif Hande ÇYDD ve Mercedes-Benz’in ortaklığında yapılan “Her Kızımız Bir Yıldız” projesinde burs almaya hak kazananlardan sadece bir kısmı. 2004 yılında 200 kız öğrenci ile başlayan proje kapsamında bugüne kadar 3 bin 500 öğrenciye meslek lisesi ve üniversite bursu verildi. Bugün 200’ü üniversite öğrencisi 1200 kıza burs veriliyor. Ayrıca 20 yıldız kız Mercedes-Benz Türk bünyesinde çalışıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler