Özel okul velilerine müjde

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, özel okullarda ögrenim gören ögrencilere de ders kitaplarının 2014-2015 ögretim yılından itibaren ücretsiz dağıtılacagını söyledi.

Yayınlanma: 30.01.2014 - 12:25
Abone Ol google-news

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği’nce düzenlenen 13. Geleneksel Egitim Sempozyumu Antalya’da başladı.

‘’Teori, Uygulama ve Değerlendirmeleriyle Farklı Eğitim ve Öğretim Model/Yöntem/Yaklaşımlar’’ başlıkta sempozyumun açılış töreninde konuşan Bakan Avcı, Ozel okullarıni birçok yenılıgın egıtım sıstemıne gırmesınde oncu gorev ustlendiklerini, kalıteye cok onemlı katkı sağladıklarını belirterek, ozel okulların desteklenmesını onemsediklerini vurguladı.

Türkiye’de özel okullarda okuyan ogrenci oranının yuzde 4 cıvarında oldugunu belırten Avcı, şöyle konustu: ‘Bu oran AB ve OECD ülkelerinde yuzde 15’ler civarında. özel okullarda 2002 2003 ogretim yılında 223 bın ogrencı okuyordu bugün bu sayı 662 bıne yukseldi son 11 yılda yuzde 196 arttı. Egitim sisteminde özel ögretimin payını artırma cabaları hız kazanarak devam edecek. Kalkınma, Ekonomi ve Malıye bakanlıkları ıle ozel egitimin desteklenmesi calısmaları suruyor. Özel okul velilerine de buradan müjde vermek istiyorum. onumuzdeki ogretim yılından itibaren ders kitapları ucretsiz verilecek.

Boş okullara destek

Bakan Avcı,   dersanalerin özel okullara dönüşme sürecinde, kurum kontenjanını dolduramayan ozel okulların etkılenmemesı ıcın ozen gosterdiklerini de soyledi. -hersey degisiyor, burokratlar degismiyor! Bakan Avcı, ‘’egitim yaz boz tahtasına dönüstu’ denilmesiyle ilgili de sunları soyledi: ‘’Bu egıtımcılere haksızlık. Hersey degısıyor egıtım degısıyor. Egıtım teknojılerı degısıyor,.bakanlar degısıyor ama burokratlar degısmıyor. bu da ıstıkrara da verdıgımız onemı gosterıyor.’’            

2 bin okul kapanabilir   

Özel Okullar Birliği Derneği Eş Başkanı Cem Gülan, 4+4+4 yasasıyla ilgili Yaşadıkları tek sorunun kademelere göre binaların ayrılması oldugunu belirterek, ‘’Kanunda dahi imkan olmadığı takdirde ilkokul ile ortaokulun veya ortaokul ile lisenin bir arada olabileceği belirtilmiştir. Ancak Özel Okullar Yönetmeliği ve Standartlar Yönergesinde yer alan ve 2015 yılında yürürlüğe girecek bazı hükümlerin hayata geçmesi durumunda iki bine yakın özel okul ciddi problem yaşayacak ve bir kısmı kapanacaktır’’ dedi. Cem Gülan, özel okulların kendı ogrencısını secme ve yerlestırme konusunda serbest bırakılması gerektigini de soyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon