İlkokula imam hatip darbesi!

Batıkent’te bir ilkokul bu yıl tüm alanı imam hatip ortaokulu ile paylaşacak. Bu durumdan bir ay önce haberdar olan veliler, topladıkları 7 binin üzerindeki imzaları yetkililere sundu.

Yayınlanma: 26.09.2015 - 07:23
Abone Ol google-news

İlk ve ortaeğitimde uzun süredir eleştirilen 4+4+4 sistemine geçilmesinin ardından “ilkokul” olarak faaliyet gösteren Batıkent’teki Türkan Azmi Köksoy İlkokulu, yeni eğitim döneminde faaliyet gösterdiği alanın tamamını bir imam hatip ortaokulu ile paylaşacak.

Geçen yıl ilkokul olarak öğrencilerine eğitim veren Türkan Azmi Köksoy İlkokulu, öğrencilerden ve velilerden gelen tepkilere karşın okul alanını 2015-2016 eğitim döneminde “Batıkent İmam Hatip Ortaokulu” ile birlikte kullanacak.     

Bölgede yaşayan yurttaşların ve öğrenci velilerinin bir imam hatip ortaokuluna ihtiyaç olmadığı yönünde görüş bildirmelerine karşın açılan okulda, ortaokul ile ilkokul öğrencileri aynı binada eğitim görecek. Alanlarını paylaşmak durumunda kalan ilkokul öğrencilerinin bu yılki sınıf mevcutları da bir önceki yılın iki katına çıkacak. Yaşananların ardından 7 binin üzerinde imza toplayarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Valiliğe başvuruda bulunduklarını anlatan veliler hiçbir yetkilinin kendileriyle ilgilenmediklerini söyledi. Bu dönem okula spor salonu, kütüphane ve laboratuvar yapılacağını belirten aileler, bu iyileştirmeyi “sus payı” olarak yorumladı.

Müdür sürpriz yaptı

Türkan Azmi Köksoy İlkokulu’nun İmam Hatip Ortaokulu ile birleştirileceğinin daha önceden bilinmesine karşın durumun kendilerine yaz tatilinin son döneminde bildirildiğini anlatan öğrenci aileleri, okul müdürünün durumu önceden bildiğini ve öğretmenlere “Size bir sürprizim var” dediğini anlattı. Çevreden gelen yoğun tepkiler üzerine yetkililer tarafından “Durumun geçici olduğunu ve imam hatip ortaokulu için yapılan inşaatın tamamlanmasının ardından oraya taşınma sürecinin başlayacağı” bilgisinin kendilerine verildiğini aktaran veliler, okulun çeşitli bölümlerindeki yerleşim düzenlerinin “geçici gibi görünmediği” görüşünü dile getirdi. Bir öğrenci velisi, “Yazın oldu bittiye getirilmek istendi. Geçen yıldan beri bilindiği halde bize 1 ay önce bilgi verildi. İnsanların tepki göstereceğini kendileri de biliyordu. Okul yöneticileri AKP’nin torpillileri” diye konuştu.

İmam hatip ortaokulu ile ilkokulun birleştirileceğini öğrendikten hemen sonra imza kampanyası ile birlikte çeşitli eylemler düzenleyen öğrenci aileleri, okul önünde kurdukları standa sözlü saldırılar yapıldığına dikkat çekti. Açtıkları stantta imza topladıklarını ve “kimseye sataşmadıklarını” dile getiren veliler, yanlarına gelen 100 kişiden yalnızca birinin imam hatip ortaokulu açılması görüşünü savunduğunu aktardı.

Batıkent’te söz konusu ilkokulun bulunduğu bölgede AKP tabanının zayıf olduğuna dikkat çeken yurttaşlar, açılan imam hatip ortaokulunun yakın çevreden öğrencisinin bulunmadığını ve bu okula çevre mahallelerden öğrencilerin kaydettirileceğini dile getirdi. Yurttaşlar, “AKP tabanı burada zayıf. Taşıma öğrencilerle taban oluşturmaya çalışacaklar. Demografik yapıyı bile değiştirmek istiyorlar. Yaşananlar, AKP’nin özelleştirme - dinselleştirme politikalarının bir ürünü” değerlendirmesi yaptı.

İmam hatip ortaokulu için hazırlanan bir tabeladaki Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) armasında bulunan “eksiklik” dikkat çekti. İlkokula ait tabeladaki meşale figürünün üzerinde, meşalenin yandığını simgeleyen “ateş detayı” bulunurken, imam hatip ortaokulu tabelasındaki meşale figürünün üzerinde bu detay yer almıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon