Dershaneler tam gaz devam

MEB'in yeni düzenlemelerine rağmen dershaneler, öğrenci kayıtlarına devam ediyor.

Yayınlanma: 01.10.2015 - 00:10
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanlığı’nın dershanelerle ilgili düzenlemelei içeren kanun değişikliğinin Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından iptal edilmesinin ardından, üniversiteye hazırlık sürecinde kaos devam ediyor. MEB, AYM kararından sonra, yeni yönetmelikle dershane eğitimi için yeni düzenlemeler getirse de temel liseye dönüşmeyen veya kapanmayan dershaneler, halen öğrenci kayıtlarına devam ediyor.

 

Sınav bile yapıldı

Gülen Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen FEM Dershaneleri de bu kurumlar arasında yer alıyor. Kayıtlara devam eden ve bu hafta öğrencilerine seviye tespit sınavı yapan dershanenin Mecidiyeköy Şube Başkanı Erdal Yalvaç, AYM kararının ardından, dershanelerin önünde herhangi bir engel kalmadığını işaret etti.

Yalvaç şunları söyledi: “AYM’nin dershanelerin kapanmasının, fırsat eşitliği ilkesine aykırı olduğu yönündeki kararı sonrası eğitime geçen yıllarda olduğu gibi devam ediyoruz. AYM’nin bozduğu bir karar, on yıl boyunca, bir daha gündeme getirilemez. Dolayısıyla bizce dershanelerin önünde herhangi bir hukuki engel kalmamıştır. Bu Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na göre de böyle olmalı.”

 

Bakanlığa uyarı

MEB’in, kararın bozulmasının ardından, dershaneler hakkında çıkardığı yeni düzenlemeye de değinen Yalvaç, bu kararın da, AYM’nin gerekçeli kararına aykırı olduğunu söyledi ve şunları ifade etti: “Yeni düzenlemenin ardından, bakanlık, valiliklere, ‘dershanelere izin vermeyin’ içeriğinde bir yazı gönderdi. Bunun üzerine çok sayıda ilde, dershanelere baskın yapıldı. Ancak zaten, bize haziran ayından beri çok sayıda denetim yapılmıştı. Biz de avukatlarımız aracılğıyla, bakanlığa, herhangi bir baskı yapılması durumunda, hukuki haklarımızı arayacağımız yönünde bir yazı gönderdik.”

Yalvaç, MEB tarafından yapılan, “çocuklarınızı dershaneye yazdırmayın” uyarılarının, kayıtları bir ölçüde etkilediğini, ama bu süreçte, üniversiteye hazırlık için herhangi bir çözüm üretilememesi nedeniyle kayıtların yeniden arttığını da sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler