Koşarken çizmek de hakaretmiş!

Ege Üniversitesi Deri Mühendisliği öğrencisi Emine Akbaba, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “koşarken”ki karikatürü bulunan yapıştırmaları direklere yapıştırdığı için geçen cuma günü üniversite çıkışında sivil polislerce “Cumhurbaşkanına Hakaret” suçlamasıyla gözaltına alındı.

Yayınlanma: 05.10.2015 - 12:03
Abone Ol google-news

Hakkında üniversitedeki ikinci yılında 18. kez soruşturma açılan Öğrenci Kolektifi üyesi Akbaba, “Polise 'nerede cumhurbaşkanına hakaret etmişim' diye sordum. 'Cumhurbaşkanını kaçarken çizmişsiniz' dedi. Demek ki Erdoğan'ın koşmayacağını kaçmayacağını, insani özellikleri taşımadığını düşünüyorlar. Bunlar gençleri ve muhalifleri baskı altına alma çabaları, yılmayacağız” dedi.

Akbaba, bugüne kadar Cumhurbaşkanına hakaret, toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefetten 17 soruşturma açıldığını bunların 13'ünün halen devam ettiğini söyledi.

Geçen cuma günü Öğrenci Kolektifi olarak hazırladıkları üzerinde “Vakit tamam sarayın ardı özgürlük” yazılı ve üzerinde Erdoğan'ın koşarken ki karikatürünün bulunduğu “stiker”ları üniversite kampüsünde direklere yapıştırdıklarını söyledi. Bunun ardından derse girdiğini ve kampüs çıkışında sivil polislerce gözaltına alındığını anlatan Akbaba, “Kendilerinden kimlik sordum gösterdiler. Gözaltı kararımı istedim göstermediler. Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla gözaltına alındığımı söylediler. Ben de, “Nerede Cumhurbaşkanına hakaret etmişim?” diye sordum, sivil polis de bana, “Cumhurbaşkanımızı kaçarken çizmişsiniz” dedi. Bende güldüm. Karikatürde bile suç unsuru arıyorlar. Beni sivil bir araca bindirerek önce Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sağlık kontrolüne sonra da İzmir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube'ye götürdüler. Cumhuriyet Savcısı İbrahim Bereket'in talimatıyla burada ifadem alındıktan sonra serbest bırakıldım” dedi.

Üniversitedeki ikinci yılında hem rektörlük hem de savcılık tarafından sürekli soruşturmalar ve davalarla karşı karşıya kaldığını da anlatarak şunları söyledi:

“Artık Erdoğan'ın hiçbir gücü kalmadı. Karikatürlere bile tahamül edemiyor. Demek ki Erdoğan'ın koşmayacağını kaçmayacağını, insani özellikleri taşımadığını düşünüyorlar. Üniversite öğrencilerini yıldırmaya çalışıyor. Gençlik Tayyip Erdoğan diktatörlüğüne karşı direnmeye devam edecek. Baskıları ve gözaltıları da bizi korkutmayacak ve yıldırmayak.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler