Kitap için izdiham çıktı

ERZİNCAN’da, '40 bin öğrenciye 40 bin kitap' adı altında düzenlenen programda protokolün gelmesini bekleyen öğrenciler aniden bastıran yağmurdan korunmak için saçak altlarına sığındılar. Kısa süreli yağmurun durmasının ardından başlayan programda kitap almak isteyen öğrenciler bu kez izdihama neden oldu.

Yayınlanma: 09.10.2015 - 15:43
Abone Ol google-news

Erzincan Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şuurlu Öğretmenler Derneği tarafından, 'Erzincan Kitap Okuyor' sloganı altında, 40 bin öğrenciye 40 bin kitap dağıtımı yapıldı. Belediye Kültür Evi arkasında düzenlenen program için çok sayıda öğrenci, tören alanına geldi.

Program saatini bekleyen öğrenciler ani bastıran yağmurdan korunmak için etrafa kaçıştı. Yaklaşık 10 dakika süren yağmurun ardından öğrenciler hazırlanan stand önünde protokolün gelmesini bekledi.

Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ve Vali Süleyman Kahraman program alanına gelerek, Mine Sota ve Sadık Yalsızuçanlar'a ait kitapları incelediler.

Vali Kahraman, Başkan Cemalettin Başsoy ve Rektör İlyas Çapoğlu yazarlar tarafından imzalanan kitaplardan aldı. Protokolün ayrılması ile birlikte öğrenciler stand alanına hücum edince kısa süreli izdiham yaşandı. İki yazarın 2 bin kitabı öğrencilere dağıtıldı.

KİTAP KONUSUNDA İZDİHAM OLMASINI YADIRGAMIYORUZ

Vali Süleyman Kahraman etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada önemli bir günü yaşadıklarını belirterek, “Bayağı bir heyecan var. Kitaplara öğrenci ve vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyor hatta izdiham oluşuyor. Başka bir konuda izdiham olmasını yadırgarız ama, kitap konusunda izdiham olmasını yadırgamıyoruz. Sevindirici bir durum. Demek ki ilimizde okumaya karşı bayağı bir açlık var" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler