Devlet okullarında bugün tören yok

Öğrenci ve öğretmenler tatile çıksın diye resmi törenler dün yapıldı.

Yayınlanma: 28.10.2015 - 22:02
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Bayramı bugün devlet okullarının çoğunda kutlanmıyor. Yönetmelik gereği zorunlu olan kutlama törenleri, okulların büyük bölümünde dün 15-20 dakikalık etkinliklerle yapıldı, bitti.

Öğrenci ve öğretmenler bugün ise ‘’Cumhuriyet Bayramı’’ kutlaması yerine tatil yapıyor!

Eğitim- İş Sendikası Veli Demir, “29 Ekim, Van Depremi bahane edilerek yok sayılmıştı. 19 Mayıs, veli şikayetine bağlandı. 23 Nisan her nasıl oluyorsa her yıl kutlu doğum haftasına denk geliyor. Bu iktidar döneminde Cumhuriyet Bayramı başta olmak üzere ulusal bayramlar bilinçli bir şekilde halktan uzaklaştırılmaya, çocuklara bu bilinç verilmemeye çalışılıyor’ dedi.

 

Göstermelik törenler

Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, bu konuda şöyle dedi:

‘’Bu yıla kadar ‘bütün bayramlar gününde kutlansın’ diye okullara yazı gönderilirdi. Okulların yüzde 100’ü olmasa da büyük çoğunluğu gününde kutlardı. Son dönemde birileri okullarda Cumhuriyet Bayramı kutlanmasın istiyor , içi boşaltılıyor.

Eğitim-Sen İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Tosu, Cumhuriyet Bayramı’nın son yıllarda çoşkulu törenler yerine göstermelik kısa kutlamalarla geçiştirildiğini belirterek, şunları söyledi:

‘’Dün (28 Ekim) okullarda 10-15’er dakikalık göstermelik törenler yapıldı, adet yerini bulsun diye birkaç şiir okundu, 1-2 kutlama mesajı aktarıldı. Bando yok, coşkulu törenler yok.”

Tosu’nun verdiği bilgiye göre, okullara ‘Cumhuriyet Bayramı bir gün önce kutlansın’ diye bir talimat gitmemiş. Ancak yeni atanan müdürlerin büyük çoğunluğunun AKP’ye yakın olması nedeniyle, idarecilerden kaynaklanan tutumla törenler dün yapılmış.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler