Atatürk’ün adını verdiği Işık Okulları, 77’inci yıldönümünde Ata’yı Selanik’te andı

FMV Işık Okulları öğrencileri, Ata’nın aramızdan ayrılışının 77’inci yıl dönümünde bir kez daha doğduğu evde O’nu andı. 15 yıldır her yıl olduğu gibi yine Selanik’te Ata’nın evinde anma töreni düzenleyen Işık’lılar, Atatürk Oratoryosunu da seslendirdi.

Yayınlanma: 13.11.2015 - 15:52
Abone Ol google-news

Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 77’inci yıldönümünde, FMV Işık Okulları öğrencileri bir kez daha Selanik’teydi. 1934 yılında Atatürk’ün onayı ile Işık adını alan FMV Işık Okulları, yaklaşık 80 öğrencisi ile Selanik’te Ata’nın evinde anma töreni düzenledi.
 
2002’den bu yana 15 yıldır her 10 Kasım’da Ata’nın doğup büyüdüğü evde hazır bulunan Işık’lıların, düzenlediği anma törenine Türkiye Selanik Başkonsolosu Orhan Yalman Okan da katıldı. Sabahın erken saatlerinde Ata’nın evine gelen öğrenciler, O’nun büyüdüğü, yürüdüğü, koşup oynadığı, okula gittiği evin odalarında Atatürk’ü andı. Atatürk’ün gözlerini yumduğu saat 9’u 5 geçe saygı duruşuna geçen öğrenciler ardından Atatürk Oratoryosu ’nu seslendirdi.
 
Feyziye Mektepleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı M. Kamil Özkartal da yayımladığı mesajda; ‘130 yıllık köklü bir eğitim kurumu olarak öğrenci, öğretmen, veli ve mezunlarımızla, geleceğe ışık olacak nesiller yetiştirerek Atatürk’ümüzün açtığı aydınlık yolda azim ve kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz. Ata’mızı saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz.’ dedi.
 
Işıklı’lar, 14 Aralık 1885’te Feyz-i Sıbyan adıyla Selanik’te kurulan Işık Okulları’nın, kurulduğu yeri ve şehri de gezdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler