2014’ün İlk Akademik Ortaklık Programı Kafilesi Kanada’da!

Türkiye ve Kanada arasında hedeflenen eğitim işbirliğine ulaşılması için Kanada Eğitim Bakanlığı’yla ortaklaşa çalışan ISEWorld, oryantasyon programının ardından, 2014’ün ilk öğrenci kafilesini Kanada’ya gönderdi

Yayınlanma: 18.02.2014 - 11:59
Abone Ol google-news

 

Kanada Eğitim Bakanlığı ile imzalanan Akademik Ortaklık Programı çerçevesinde geçtiğimiz yıldan bu yana anlaşmalı okullardan kısa dönem ve uzun dönem akademik programlar için Kanada’ya öğrenci gönderen ISEWorld, yeni yılın ilk kafilesini Bilfen Okulları öğrencilerinden oluşturdu ve kafileyi Kanada’ya gönderdi. Geçtiğimiz ay boyunca devam ettikleri oryantasyon programının ardından, Mart başına kadar kısa dönemlik bir eğitim almak üzere Kanada’nın British Columbia eyaletinin başkenti Victoria’daki dört farklı okula yerleştirilen Bilfen öğrencileri, Kanada’da matematik, fizik, kimya, sosyal bilimler gibi dersleri İngilizce alacak. Aile yanında kalan öğrenciler, akademik programlarını takip etmenin yanı sıra, Kanadalı ailelerin yanında geçirdikleri bir ay boyunca kültürel alışverişinde bulunma şansını da bulacaklar.


Öğrencilerin Kanada’da aldıkları derslerin Türkiye’de denkliği var

Geçtiğimiz yıl içinde Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş’in makamında, Kanada Eğitim Bakanlığı yetkilisi Paul Millman, Kanada Büyükelçisi John Holmes, Ankara Milli Eğitim Müdürü’nü temsilen Ar-Ge Başkanı İlhan Koç, ISEWorld Genel Müdürü Gökyar Karşit ile projenin yürütücüsü Prof. Dr. Çağlayan Dinçer, okul müdürleri Suzan Saral ve Neriman Altun ile Ankara Üniversitesi Kanada masası yetkililerinin katılımı ile imzalanan anlaşma uyarınca;


Türkiye’deki anlaşmalı okullardan giden öğrencilerin Kanada’da yerleştirildikleri okullarda aldıkları dersler Türkiye’de de geçerli olacak.Öğrencilerin Kanada’da alması gereken müfredata okul karar verebildiği gibi, Türkiye’de okuduğu derslerin devamını da seçebilecek. Bir aylık programlara katılacak öğrenciler, bir akademik yıl boyunca Kanada’ya gitmeleri halinde burslu olarak okuyabilecekler. Bu bursları eğitimlerine başka okullarda devam etmeleri halinde ise kaybedecekler.


Kanada’da üniversiteye devam etme kararı alan öğrencilere burs imkânları anlaşma kapsamında Kanada’ya giden öğrenciler Kanada’da üniversiteye devam etmek isterlerse, kendi okullarında “C” ortalama tutturmaları halinde, Kanada üniversitelerinden “%50”, “B” ortalama tutturmaları halinde ise “%85” oranında burs alma hakkı elde edecekler. Normalde yabancı öğrencilere verilmeyen bursların yolu, bu anlaşma ile Türkiye’deki anlaşmalı okullardan gidecek öğrencilere açılmış oluyor.


İşbirliğinin Türkiye ayağı ISEWorld her yıl yüzlerce öğrenciyi bu programlar kapsamında ABD ve Kanada’ya gönderiyor

Kanada Eğitim Bakanlığı bu programları şu ana kadar 14 ülkede başarı ile uyguluyor. Bakanlığın Türkiye’deki temsilcisi ISEWorld, Amerika ve Kanada lise programlarını 1988 yılından bu yana Türkiye’de uyguluyor. Her yıl Kanada’ya 250 ve Amerika’ya 400 öğrenciyi bu programlar çerçevesinde gönderen ISEWorld aracılığıyla programa katılan öğrenciler Kanada’da lise programını tamamlayıp mezun olabildikleri gibi, Kanada üniversitelerine ya da Amerikan üniversitelerine de devam edebiliyorlar.


ISEWorld web sitesi: www.iseworld.org


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler