Müdür yandaşsa dokunma muhalifse sür

Ankara’da Gezi eylemleri dolayısıyla okul müdürlerinin sürgün ile cezalandırılmak istenmesi üzerine oluşan “Gezi olayları bahanesiyle başarılı ve muhalif okul müdürlerinin görevden alınarak kadrolaşma yapılacağı” kuşkusu gerçek oldu.

Yayınlanma: 27.10.2013 - 18:14
Abone Ol google-news

Soruşturmaların öğrencilerin Gezi olaylarına destek verdiği okullardan sadece yöneticileri Eğitim Sen’li olan eğitim kurumlarında yürütüldüğü, hükümet yakınlığı ile bilinen Eğitim Bir-Sen üyelerinin yönetici olduğu okullarda müdürler, öğretmenler ve öğrenciler üzerinde herhangi bir inceleme yapılmadığı ortaya çıktı.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Gezi Parkı olaylarına öğrencileri ve öğretmenleri katılan okullar üzerinde yürüttüğü soruşturmada, okul müdürlerinin sürgün edilmesi talep edilmişti.

Müdürlerin görevden alınmak istendiği gözde okulların öğretmenleri ile birlikte, Milli Eğitim Bakanlığı’nın birçok projesinde görev almış ama yine de muhalif olması, “Gezi olayları bahanesiyle müdürlerin okullardan uzaklaştırılarak kadrolaşma çabasına girildiği” yönündeki kuşkuyu gündeme getirmişti.

Edinilen bilgiler bu kuşkunun gerçek olduğunu ortaya koydu. Yöneticilere gönderilen savunma metinlerinde, “Öğrencilerin Gezi Parkı eylemlerine destek verdiği, ancak müdürlerin bu öğrencileri cezalandırmadığı” iddiası üzerinden müdürlerin cezalandırılması istenmişti. Öğrencilerinin Gezi protestolarına katılmasına karşın, müdürlerinin herhangi bir idari işlemle karşılaşmadığı okulların olduğu öğrenildi.

 

Müfettişler uğramadı bile

Kurtuluş Anadolu Lisesi, Kirami Refia Alemdaroğlu Anadolu Lisesi, Aysel Yücetürk Anadolu Lisesi, Cumhuriyet Anadolu Öğretmen Lisesi, Bahçelievler Anadolu Lisesi ve Deneme Anadolu Lisesi’nin öğrencileri de haziran ayının ilk günlerinde yaşanan polis şiddetini protesto etmek için eylem yaptı.

Bu okullardaki öğrenciler de tıpkı, müdürlerin sürgünün istendiği okullardaki arkadaşları gibi Kızılay’a giderek Gezi Parkı protestolarına destek verdi. Ancak bu öğrencilerin okuduğu okullara müfettiş uğramadı.

Hedefteki okullarda yaklaşık 4 ay hummalı bir çalışma sürdüren, öğrencilerin ve öğretmenlerin sosyal medya paylaşımlarını bile inceleyen müfettişler, adı geçen okulların değil müdürlerini, öğretmenleri ve öğrencileri üzerinde herhangi bir inceleme yürütmedi.

Bu okullara soruşturma girmemesi, yöneticilerinin hükümete yakınlığı ile bilinen, AKP döneminde üyesi sayısını kat kat artıran, eğitim hizmet kolundaki yetkili sendika Eğitim Bir-Sen’in üyesi olmalarından kaynaklandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon