Bu çocuklar ne olacak?

Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Veli Demir, Güneydoğu’da çatışmalı ortam sebebiyle kapatılan okullardaki öğrenci ve öğretmenlerin durumuna yönelik Milli Eğitim Bakanlığı’na bir dizi soru sordu.

Yayınlanma: 05.01.2016 - 19:08
Abone Ol google-news

Eğitim mevzuatlarına göre, ortada birçok belirsizlik olduğunu belirten Demir’in Bakanlık tarafından yanıtlanmasını istediği sorular şöyle;

* 2015-2016 Öğretim Yılında terör nedeniyle bölgede kapalı olan okul ve bu okullardaki öğrenci, öğretmen sayısı ne kadar?

* Yıllık eğitim süresi 180 iş günü olduğuna göre 24 Temmuz’dan beri şiddetli çatışmaların yaşandığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde açılamayan veya açıldıktan sonra kapanan okullardaki öğrenciler için herhangi bir planlama yapılmış mıdır?

* Kapanan okullardaki TEOG ve YGS, LYS sınavlarına girecek öğrenciler, bu sınavlara diğer öğrencilerle birlikte aynı koşullarda mı girecek?

* Can güvenliği nedeniyle göreve gidemeyen öğretmenler nerede ne gibi görevler yapmaktadırlar?

* Eğitim her Türk vatandaşı için Anayasal bir hak olduğuna göre, öğrenim göremeyen öğrencilerin kayıpları nasıl telafi edilecektir?

* Bölgede, güvenlikli yatılı böl ge okulu okul sayısı kaçtır? Eğitim hakkından yoksun kalan bölgedeki öğrencilerle göreve gidemeyen öğretmenlerin bu okullarda telafi eğitimine alınması düşünülmüş müdür?

* Bakanlık bölgede eğitim gören çocuklarımıza sahip çıkacak mı? Yoksa öğrenim çağındaki bu çocukların terör örgütünün kucağına gitmelerine seyirci mi kalacak?

Nusaybin’de baskın gibi TEOG

Mardin’in Nusaybin ilçesinde çatışmalar sebebiyle iki kez ertelenen Temel Eğitimden ortaöğretime Geçiş (TEOG) 1. Dönem sınavları yarın ve cuma günü yapılacak. Okul yönetimlerinin sınavın yapılacağını, sadece iki gün önce, öğrenci velilerine SMS yoluyla bildirmesi ise büyük tepki gördü. SMS mesajlarında “perşembe ve cuma günü TEOG sınavı yapılacaktır” ibaresi yer aldı. Eğitim Sen Nusaybin temsilcisi Kadri Baysal, “dört mahallede, 6 okul güvenlik nedeniyle kapalı. bu öğrenciler servislerle başka mahalllelerdeki okullara götürülecek. Çocukların çoğu zaten köylere akrabalarının yanına gitti, başka yerlerde misafir öğrenci olanlar var. Kaymakamlık ilçe dışında olanlara yol paralarının da verileceğini söyledi” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler