Yeni mezunlara 60 günde terapi sertifikası

Psikolojik terapi yapmak isteyenlerin psikoloji bölümünü bitirdikten sonra klinik psikolojide yüksek lisans yapma zorunluluğu kamuda ortadan kalktı.

Yayınlanma: 05.01.2016 - 19:27
Abone Ol google-news

Sağlık Bakanlığı, hastayla bir an önce buluşmak isteyen psikoloji mezunlarına 60 günlük eğitim verecek ve eğitimi tamamlayanlar ALES veya KPDS gibi sınavlara girmeden, üniversitelerin klinik psikoloji bölümünde 2 yıllık lisansüstü eğitim almadan bakanlığın verdiği sertifikayla kamu kurum ve kuruluşlarında terapi yapabilecek. Ancak unvanları klinik psikolog olamayacak ve kamuda çalışacak.

Program, “psikopatoloji eğitimi, gözlem ve görüşme, ölçme-değerlendirme ve psikoterapötik müdahale- bilişsel davranış terapi” başlıklarıyla 4 modülden oluşacak.

Türk Psikologları Derneği Başkanı Gökhan Malkoç, sertifikalandırma programına gerekçe olan yasa ve yönetmelik için iptal başvurusunda bulunduklarını belirterek, “Bakanlık, mevzuat gereği böyle bir yetkiyi verme hakkına sahip değil” diye konuştu.

‘Fast food’ terapi

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burhanettin Kaya ise bakanlığın bünyesinde çalışan ve çalışacak olanların daha donanımlı olması açısından olumlu olduğunu belirterek, “ihtiyaç” durumuna dikkat çekti. Eğitimin 60 günlük olduğunun altını çizen Kaya, “Eğitimin niteliği önemli. Aksi takdirde fast food bir psikoterapi sorunu çıkabilir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler