Harvard'a tarihin en büyük hediyesi

Eski bir mezunu, Harvard'a tarihinin en büyük hediyesini verdi. Harvard'tan 1989'da mezun olan işadamı Kenneth Griffin, okuluna 150 milyon dolar bağışladı.

Yayınlanma: 04.03.2014 - 10:01
Abone Ol google-news

Citadel hedge fon yönetim şirketinin milyarder kurucusu, ABD'nin ve dünyanın en iyi üniversitelerinden Harvard'a 150 milyon dolar bağışta bulundu.

Dünyanın en zengin üniversitesi olan Harvard, yapılan bağışın her yıl yaklaşık 800 üniversite öğrencisine burs olarak verileceğini açıkladı. Yatırım kariyerine yurt odasında başlayan ve 1989'da Harvard'tan mezun olan Kenneth Griffin, kısa bir süre sonra Citadel şirketini kurdu. Şirket, bir yıl içinde dünyanın en büyük finans kuruluşlarından birisi oldu.

Griffin, "Bu bağış geleceğin liderlerine yapılmış bir yatırımdır" dedi. Forbes dergisine göre Griffin'in serveti, geçen yıl 4.4 milyar dolardı. Harvard Üniversitesi Başkanı Drew Gilpin Faust, Griffin'in yaptığı bağışın öğrenciler için daha canlı bir eğitim ortamı yaratacağını belirterek, "Ken Griffin'in olağanüstü hayırseverliği, ekonomik durumları önemli olmadan dünyanın en yetenekli öğrencilerine Harvard'ın kapılarını açıyor" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler