Kadıköy Anadolu Lisesi'nden bir ilk

Ülkemizin en köklü liselerinden Kadıköy Anadolu Lisesi, Türkiye'de bir ilke imza atarak uluslararası eğitim almak isteyen öğrencilerine özel bir birim kuran ilk devlet okulu oldu.

Yayınlanma: 04.03.2014 - 16:07
Abone Ol google-news

Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, Kanada Eğitim Bakanlığı'na bağlı Nova Scotia Eyaleti Uluslararası Öğrenci Dairesi yetkilileri Susan Jane Rann ve Martine Adriaensen, Globalise Vakfı Başkanı Gökyar Karşit, ISEWorld Koordinatörü Volkan Cerrahoğlu, Okul Müdürü M. Kamil Önalan ile okul yönetiminin katılımıyla yapılan açılışın ardından hizmete giren Kadıköy Anadolu Lisesi Uluslararası Eğitim Ofisi, uluslararası tecrübelerini tek bir birim altında toplamış oluyor.

Birim, uluslararası lise öğrenci değişim programları, uluslararası kurslar, akademik yaz programlarını planlıyor. Ofis ayrıca Amerika, Kanada ve Avrupa başta olmak üzere öğrencilerinin dünya üniversitelerine yerleşebilmesi için lise öğrenimleri süresince gerekli rehberlik ve danışmanlık hizmetini almalarını sağlıyor. 

 Kadıköy Anadolu Lisesi okul yönetimi, öğretmenleri, öğrencileri ve öğrenci meclisinin yoğun çalışma ve proje süreci sonrasında 3 Mart 2014 tarihinde yapılan açılış ile hizmet vermeye başlayan ofis, dünyanın birçok ülkesinde lise öğrenci değişim programları yürüten ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın proje ortağı Globalise Vakfı'nın Türkiye temsilcisi ISEWorld ile işbirliği içinde çalışıyor.
 
Birimin ilk icraatı, Kanada Eğitim Bakanlığı'na bağlı Nova Scotia Eyaleti Uluslararası Öğrenci Dairesi ile yapılacak işbirliği protokolü olacak. Bu protokol ile öğrenciler lise eğitimlerinin bir kısmını Kanada'da sürdürebilecek ve Kanada üniversitelerine direkt geçiş hakkı elde edecekler.
 
Kadıköy Anadolu Lisesi Uluslararası Eğitim Ofisi'nin önümüzdeki yıllarda hedeflediği projeler arasında çift diploma programı, AP Level Dersler ile IB programı bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler