İşte Doğa Koleji'nin yeni sahibi

Doğa Koleji, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "Erdoğan'ı gördükçe aşık oldum, böyle bir ilahi aşk iki erkek arasında olabiliyor" diyen Ethem Sancak'ın oldu.

Yayınlanma: 14.06.2016 - 11:51
Abone Ol google-news

 

Özel sermaye fonu Turkven, Doğa Koleji’ndeki yüzde 70 oranındaki hissesini Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Sancak Ailesi’nden bir ismin de bulunduğu dört işadamına devredecek. Hisse satışı yaklaşık 1,2 milyar lira değer üzerinden gerçekleşecek. Turkven’in kasasına girecek miktar ise yaklaşık 850 milyon lira.

Habertürk’te yer alan habere göre Turkven, 2011 yılında Doğa Koleji’nin yüzde 55 hissesi için yaklaşık 180 milyon lira ödemişti. O zaman Doğa Koleji’nin toplam 16 kampüsu bulunuyordu.

Yaklaşık 1,5-2 yıl sonra ise yüzde 15’lik hisse daha satın alan Turkven, bu satın alma için ise yaklaşık 90 milyon lira ödemişti. Yani Turkven toplamda Doğa’ya 270 milyon lira yatırırken, kasasına koyacağı 850 milyon lira dikkate alındığında kârlı bir girişime imza atmış olacak.

ŞİMŞEK YÜZDE 30'LA DEVAM EDECEK

Özellikle son 4-5 yılda özel okul sayısındaki artış dikkat çekiyor. 2015- 2019 stratejik plan dönemi sonuna kadar, özel okullardaki öğrenci oranın yüzde 12’ye çıkarılması hedefleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 15 milyon 503 bin 124 öğrencinin 1 milyon 102 bini özel okul öğrencisi.

2019 yılına kadar özel okullardaki öğrenci sayısının yaklaşık 2 katına çıkarılması hükümetin strateji planında yer alıyor.

Konuya yakın kaynaklar, söz konusu satın almanın geçtiğimiz aylarda tamamlandığını, resmi açıklamanın yapılması için ise okul kayıt döneminin bitmesinin beklendiğini ifade ediyor. Önümüzdeki günlerde satışın açıklanması beklenirken, yüzde 30 hisseye sahip olan Doğa Koleji kurucusu Fethi Şimşek’in ise küçük hissedar olarak devam edeceği belirtiliyor.

Ethem Sancak: Erdoğan'ı gördükçe aşık oldum

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a olan sevgisini "Anam, babam, çocuklarım sana feda olsun Erdoğan" sözleriyle ifade eden Star Medya Grubu'nun sahibi Ethem Sancak, "Erdoğan'ın dürüstlüğünü, yiğitliğini gördüm, gördükçe aşık oldum. Doğrusu solculuk dönemimde Mevlana ile Şems’in arasındaki aşka anlam veremiyordum. Tanıdıktan sonra gördüm ki, böyle bir ilahi aşk iki erkek arasında olabiliyor” demişti.

DOĞA OKULLARI'NDAN SATIŞ AÇIKLAMASI

Doğa Koleji, Ethem Sancak ile direk bir görüşme yapılmadığını açıklamasını yaptı. Ancak kimlerle görüşüldüğü, Sancak'ın yakınlarıyla görüşüp görüşülmediği konusunda hiçbir bilgi verilmedi.

Doğa Koleji'nden yapılan iki paragraflık açıklama şöyle:

"Sosyal Medya ve İnternet sitelerinde yer alan “Doğa Okulları İş Adamı Ethem Sancak’a Satıldı” haberleri üzerine sizlere tekrar bir açıklama yapma gereği duyduk. Söz konusu haberler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Sayın Ethem Sancak ile hisse devri konusunda herhangi bir görüşme yapılmamıştır ve yapılmamaktadır.

Dün de belirttiğimiz gibi, hisse devri gibi önemli bir konuda en güncel ve doğru bilginin ancak bizzat hissedarlar tarafından sağlanabileceği malumunuzdur. Hissedarlarımızın açıklama yaptığı noktada siz değerli basın mensuplarıyla bilgileri süratle paylaşacağız."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler