Öğretmene ‘evrim’ sorgusu

Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bir lisede coğrafya öğretmeni olan Mustafa Şahin hakkında, öğrencilerine tavsiye ettiği 3 kitabın, ‘dini duyguları rencide ettiği’ gerekçesiyle inceleme başlattı

Yayınlanma: 29.03.2014 - 10:03
Abone Ol google-news

Öğretmen Mustafa Şahin, alanıyla ilgili olarak Türkiye İş Bankası yayınlarınca basılmış olan ‘Dünyanın En Güzel Tarihi’, ‘Hayvanların En Güzel Tarihi’ ve ‘Bitkilerin En Güzel Tarihi’ adlı üç kitabı öğrencilerine tavsiye etti. Ancak kısa bir süre sonra Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bakanlığın, ‘Alo 147’ şikâyet hattına gelen bir ihbar iddiasıyla, Şahin hakkında, “önerdiği kitapların dini duyguları rencide ettiği” gerekçesiyle inceleme başlattı. İnceleme için okula gelen yetkililer, 9 ve 10. sınıflardan 4’er öğrenciyi sorguya aldı. Öğrencilere, ‘veli rızası’ aranmadan yapılan sorguda, “Öğretmen size evrim kuramını mı anlatıyor?” şeklinde sorular sorulduğu öne sürüldü.

‘Mücadele edeceğiz’

Milliyet'in haberine göre; Eğitim-Sen Bartın Şube Başkanı İsmet İpçi, Bartın Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başlattığı incelemeye tepki gösterdi. İpçi, “Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işi, sadece din eğitimiyle mi ilgilenmek? Konuyla ilgili yasal çerçevede mücadele edeceğiz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler