Balıkesir'de 31 öğretim üyesi açığa alındı

Balıkesir Üniversitesi'nde darbe girişiminin ardından 6'sı profesör olmak üzere toplam 31 öğretim üyesi hakkında soruşturma açılarak açığa alındı. Ayrıca üniversitede görevli 143 öğretim elemanı yürüttükleri idari görevlerinden istifa etti

Yayınlanma: 22.07.2016 - 21:08
Abone Ol google-news


Balıkesir Üniversitesi'nde 143 öğretim elemanı yürüttükleri idari görevlerinden istifa etti. Darbe girişiminin ardından 6'sı profesör, olmak üzere toplam 31 öğretim üyesi açığa alındı. Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan açıklama şöyle:

"Anayasal düzene karşı faaliyetlerde bulunan Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) iddialarıyla ilgili olarak üniversitemizde 6'sı profesör, 15'i doçent, 10'u yardımcı doçent olmak üzere toplam 31 öğretim üyesi hakkında soruşturma açılarak açığa alınmıştır. Bu kapsamda devletimizin ve üniversitemizin güvenliği için gerekli soruşturma ve açığa alma işlemleri ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. Ayrıca üniversitemizde 143 öğretim elemanı, yürüttükleri idari görevlerinden istifa ettirilmiştir."

Balıkesir Üniversitesi'nde daha önce de 10 dekan YÖK'ün isteği ile istifa etmişti. Yine Rektör Yardımcısı Yılmaz Arı da istifa edip, görevinden ayrılmıştı. Balıkesir Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Halil İbrahim Adıgüzel ise açığa alınmıştı. Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi değiştirilirken, ÖSYM İl Koordinatörlüğü'nün değiştirilmesi için de ÖSYM Merkezi'ne başvuruda bulunulmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler