Ankara Barosu, 2014 YGS soruları için yasal başvuruda bulunacak

Ankara Barosu, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sorularının kamuoyuna açıklanmaması ile ilgili olarak yasal başvuruda bulunacak.

Yayınlanma: 11.04.2014 - 17:41
Abone Ol google-news

Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) uygulanan sınav sorularının Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, (ÖYSM) tarafından kamuoyuna açıklanmamasına ilişkin olarak Ankara Barosu, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde ÖSYM’ye başvuruda bulundu. Başvuruda, kararın ÖSYM Yönetim Kurulu’nca alınmış bir karar olup olmadığı, varsa böyle bir karar tarihi, sayısı ile birlikte karar örneğinin kendilerine bildirilmesi talep edildi.

ÖSYM tarafından, Ankara Barosu’na gönderilen cevabı yazıda, 6495 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’da yapılan değişiklik ile ÖSYM tarafından uygulanan sınavlara ait soru ve cevapların Bilgi Edinme Kanunu kapsamı dışına çıkarıldığı ancak dileyen adayların ÖSYM’ye başvuruları halinde kendilerine ait soru kitapçıkları, cevap kâğıtları ile cevap anahtarlarını inceleme imkanı tanındığı bildirildi.

Ankara Barosu’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Söz konusu uygulamayı, Anayasa tarafından güvence altına alınan bilgi edinme hakkı açısından hukuki bulmamakla birlikte, demokrasinin gereği şeffaflık ilkesi açısından da düşündürücü bulmaktayız. Hatalı uygulamaya bir an önce son verilerek ilerde benzer sınavlarda da oluşabilecek hak kayıplarının önüne geçilmesi adına Ankara Barosu olarak gerekli yasal başvurular yapılacaktır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler