Hafızlara TEOG’suz İHL yolu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), “ortaöğretim kurumları yönetmeliği”ni değiştirdi.

Yayınlanma: 28.10.2016 - 21:12
Abone Ol google-news

Yeni yönetmeliğe göre, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan hafızlık belgesi almış ancak TEOG’a girmemiş ya da herhangi bir kuruma yerleşememiş 8. sınıf mezunu öğrenciler, “hafızlık programı uygulayan” imam hatip liselerine (İHL) yerleştirilecek. Daha önce İHL öğretmenlerinin “dini konularda halkın bilgilendirilmesine” yönelik hutbe, vaaz ve benzeri programlar düzenleyebileceğini hükme bağlayan MEB, geri adım attı. Yeni yönetmelikten, İHL öğretmenlerine verilen “dini konularda halkın bilgilendirilmesine yönelik program düzenleme” görevi çıkarıldı. MEB’in, ortaöğretim yönetmeliğinde 3 yılda yaptığı 5. değişiklik kararı, dünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Dikkat çeken diğer düzenlemeler şöyle:

Yetenek sınavı ile imam hatipe: Klasik sanatlar ile musiki programı ya da projesi uygulayan Anadolu İHL’leri de güzel sanatlar ve spor liseleri gibi yetenek sınavı ile öğrenci alacak.

Polis okulundan geçiş yok: Sosyal hizmet, emniyet ve asayiş birimlerinin raporları doğrultusunda koruma ve bakım altına alınan öğrencilerin özürsüz devamsızlık süresi 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 60 gün uygulanacak. Ortaöğretim seviyesinde eğitim yapan polis okullarından artık Anadolu, fen gibi liselere nakil ve geçiş yapılamayacak.

Kuran’a en az 2 sınav: Kuran dersi sınavları her dönemde 2 defadan az olmamak üzere ve dersin özelliğine göre yazılı ve uygulamalı yapılacak. Sınavların şekline, sayısına ve uygulamalı sınavların süresi zümre öğretmenler kurulunda belirlenecek.

'Bayan' gitti 'Kadın' kaldı: Nöbetlerle ilgili bir maddede yer alan “bayan öğretmen” ifadesi, yeni yönetmelikte “kadın” ile değiştirildi.

Disiplinde ahlak kriterleri: “Milli ve manevi değerlere, genel ahlak ve âdaba uygun olmayan tutum ve davranışlarda bulunmanın” cezası ise “okuldan 1-5 gün arasında kısa süreli uzaklaştırma” olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler