Ataşehir Güzel Sanatlar Lisesi Yenilendi

Ataşehir Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi sanat okuluna dönüşmesi ve öğrencilerin daha modern bir çatı altında eğitim alması amacıyla Mimar Nevzat Sayın tarafından eğitim aksatılmadan yenilendi.

Yayınlanma: 06.12.2016 - 23:30
Abone Ol google-news


Ataşehir Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi sanat okuluna dönüşmesi ve öğrencilerin daha modern bir çatı altında eğitim alması amacıyla Mimar Nevzat Sayın tarafından eğitim aksatılmadan yenilendi.

Bu vesilesiyle 5 Aralık Pazartesi günü düzenlenen açılış törenine Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcıları Dr. Muammer Yıldız ve Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu,  Aydın Doğan Vakfı(ADV) Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, ADV Onursal Bşk. Vekili Sema Doğan, ADV Yönetim Kurulu Bşk. Vekili Vuslat Doğan Sabancı, Ataşehir Kaymakamı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Okul Müdürü Osman Bozali, gazeteciler ve sanatın farklı dallarından aralarında; Türk musikisi sanatçısı Gönül Paçacı, ressam Günseli Kato, akami Türk Halk Müziği derleyicisi, akademisyen Yücel Paşmakçı, ressam-grafiker Süleyman Saim Tekcan, ressamlar Dilek Demirci ve Artin Demirci, heykeltıraşlar Seyhan Topuz ve Bihrat Mavitan, Türk Halk Müziği sanatçıları Mehmet Özbek ve Zafer Gündoğdu, ressam, akademisyen Hüsamettin Koçan, piyanist Güher & Süher Pekinellerin de olduğu sanat eğitimine önem veren birçok sanatçı ve eğitimci katıldı.
 
Eğitim-öğretim faaliyetlerine 2005 yılında Aydın Doğan İlköğretim Okulu olarak başlayan ve bu yıl yenilenerek Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi adıyla eğitime başlayan okulun resmi açılışında öğrenci toplulukları müziğin farklı dallarında konser verdiler.  Bu konserlerin verdiği umut ve mutlulukla konuşan Boyner, “Özgür düşüncenin olduğu toplumlar gelişebilir, ileriye gidebilir. Biz de bu doğrultuda bir sanat lisesine destek olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Yaratan, hayal kurabilen, umut veren nesillerin önünü açmak için çalışmaktan mutluluk duyuyoruz.” diyerek okula bir konser salonu yapma sözü de verdi.

Bünyesinde Görsel Sanatlar ve Müzik alanları bulunan okul Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve ADV işbirliğiyle ulusal ve uluslararası alanda birçok projeyi yürütecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler