Direnişteyiz, gururluyuz

Açığa alınmasıyla birlikte 60 gündür Ankara’da direnen, 17 kez gözaltına alınan Nuriye Gülmen son KHK’yle ihraç edildi. Gülmen, atıldıktan sonra da eylemini sürdürdüğü Yüksel Caddesi’nde yaşadıklarını anlattı.

Yayınlanma: 07.01.2017 - 19:52
Abone Ol google-news

OHAL kararnamesi ile açığa alınmasının ardından başlattığı “İşimi, öğrencilerimi istiyorum” direnişinin 2 aylık sürecinde 17 kez gözaltına alınan öğretim üyesi Nuriye Gülmen, hükümetin yeni KHK’sı ile ihraç edildi. Göreve başladığı günden itibaren açılan soruşturmalar ve baskılarla hedef haline getirildiğini belirten Gülmen, “Bugüne kadar devrimci demokrat kimliğimden dolayı çok bedel ödedim. Ben bu kararı ihraçla karşılamaktan onur duyuyorum. Bu KHK’lerin ardı arkası kesilmeyecek ve biz direniş mevzisinde olduğumuz için çok gururluyuz. Sonuna kadar devam edeceğiz” dedi. OHAL’in üçüncü kez uzatılması kararının ardından yayınlanan KHK’de 631 öğretim üyesi ihraç edildi. “KHK ile açığa alındım, işimi istiyorum” diyerek 60 gündür dinenen ve 17 kez gözaltına alınan Nuriye Gülmen de ihraç edilenler arasında. Ankara Yüksel Caddesinde başlattığı direniş ile ses getiren Eğitim Sen üyesi akademisyen Nuriye Gülmen, ihraç edildikten sonraki ilk gün de eylemini sürdürdü. Yüksel Caddesi’nde eylemini sürdürürken görüştüğümüz Gülmen, yaşadıklarını ve bundan sonraki direnişine ilişkin Cumhuriyet’in sorularını yanıtladı.

Gezi’den 3 soruşturma

Gülmen, çalışmaya başlamasından itibaren baskıyla çalıştığını “Soruşturmadan tutun sözleşme yenilememe tehditlerine kadar sürekli baskı yapıldı. 20 ayda iki kez açığa alınmış bir kez atılmış biriyim” diyerek anlattı. Devrimci demokrat kimliğinden dolayı çok bedel ödediğini söyleyen Gülmen, “Gezi eylemlerine katılma gerekçesiyle bana üç soruşturma açtılar. Bu üç soruşturmadan ikisinden kademe durdurma cezası aldım. Bu kez FETÖ suçlaması ile soruşturma açıldı. Ben Eğitim Sen üyesiyim. İnsanın aklıyla dalga geçiyorlar” diye tepki gösterdi.

‘KHK’ler ile saldırı’

Görevlendirme ile gittiği Osmangazi Üniversitesi’nden atıldığı zamanı mücadeleyle geçirdiğini ifade eden Gülmen, “Eskişehir’de defalarca imza topladım. Gerek sendikayla gerek tek başına basın açıklamaları yaptım. Benim için bunlar yeni değil ancak bu olanlar bizim tercihimiz değil” dedi. KHK ile gelen ihraçları ‘saldırı’ olarak niteleyen Gülmen, “O kadar geniş bir saldırı var ki devrimci demokratların bunun dışında olması düşünülemez. Ben bu kararı ihraçla karşılamaktan onur duyuyorum” diye konuştu. “İktidar bu KHK’ler ile savaş açtığını söylüyor” ifadeleriyle KHK’lerin ardı arkasının kesilmeyeceğini ve çok kişinin işinden olacağını belirten Gülmen, direniş mevzisinde oldukları için gururlu olduklarını diye getirdi.

 Direnişimiz güçlenir

 Meselenin işe dönme meselesi olmadığını vurgulayan Gülmen, “Bu mesele iş güvencesi meselesi, bu mesele tüm açığa alınanları kapsayan bir mesele” dedi. Malatya ve Bodrum’daki kamu emekçilerinin direnişlerini anımsatan Gülmen, “Bugün atılan kamu emekçilerinin içinde sessiz kalmayacaklarını bildiğim insanlar var. Dolayısıyla bize yapılan bu saldırılar ancak direniş mevzilerini güçlendirir” diyerek dayanşma çağırısı yaptı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler