Kızlara özel lise geliyor

MEB, meslek liselerinin sadece kızlara eğitim veren okullara dönüştürülmesinin önünü açtı.

Yayınlanma: 03.05.2014 - 22:00
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), meslek liselerini karma eğitim veren veya sadece kızlara eğitim veren liseler olarak düzenlemek için valiliklere yetki verdi. Buna göre valilikler bir meslek lisesini kız meslek lisesi olarak düzenleyecek. Yapılan değişiklik okulun tabelasına yansıtılmayacak. Gerekçe ise kız çocuklarının okullaşma oranını artırmak olarak belirlendi.

Özellikle Kız Çocukların Okullaşma Oranının Arttırılması Projesi kapsamında okula gitmeyen kız çocukların tek tek evlerini ziyaret eden Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, bazı bölgelerde kız çocuklarının okullaşmasındaki engellerden birini de “karma eğitim” olarak belirlemişti. MEB, 81 ilin valiliklerine gönderdiği, “mesleki ve teknik ortaöğretimde okul çeşitliliğinin azaltılması” genelgesiyle söz konusu soruna çözüm buldu. Tüm meslek liselerinin mesleki ve teknik anadolu liselerine dönüştürülmesini sağlamayı amaçlayan genelgenin bir maddesi, karma eğitime son vermek için bir adımın daha atıldığı yorumlarına neden oldu.

Genelgenin 9. maddesine göre, valilikler mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarını “karma” veya “yalnızca kız öğrencilerin öğrenim görebileceği” okullar şeklinde belirleyebilecek. Valiliklerin, okullardaki söz konusu değişikliği 9 Mayıs tarihine kadar bakanlığa bildirmesi gerekecek. Meslek lisesinin “karma” ya da “kızlara özel” eğitim vermesinde son kararı MEB verecek.

 

Tabelada ‘kız’ yazmayacak

Yalnızca kız öğrencilerin öğrenim görebileceği şekilde dönüştürülen okulların tabelalarına bu değişiklik yansıtılmayacak. Genelgeye göre yeni okul tabelalarında “kız” ifadesi yer almayacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler