Eğitimin geleceği sanalda

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) ve CRYTEK işbirliği ile geçen yıl BAU Galata Kampusu’nda kurulan sanal gerçeklik laboratuvarı ‘’VR1 BAU’’, birinci yaşını kutladı.

Yayınlanma: 17.02.2017 - 21:40
Abone Ol google-news

Etkinlikte söz alan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Süher eğitimin geleceğinin sanal gerçeklik ve bulut teknolojisinde olduğunu söyledi. Prof. Süher şöyle konuştu:

Eğitim duvarları yıkılacak

Bugün sizin kafa yorduğunuz teknoloji, gelecekte bizim standartımız olacak. Bana hâlâ internet üzerinden Hakkâri’deki öğrenciye ders anlatmak heyecan verici geliyor. Ancak gelecekte eğitimin duvarları tamamen yıkılacak ve sanal gerçeklik teknolojisiyle herkes olduğu yerden sınıfa katılabilecek.” Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde vidyo ve konsol oyun teknolojisine yatırımın lüks olarak görüldüğünü, ama bu teknolojinin eğlence olmaktan çıktığını belirten Süher, “Artık oyun ve oyunlaştırmanın kendisi bir mecra haline geldi. Eğlence aracı olarak gördüğümüz şey, şimdi tamamen kendini ifade etme alanı” dedi. Etkinlikte bir yıl içinde VR1 BAÜ bünyesinde üretilen projelerin tanıtımı yapıldı. Sanal gerçeklikle üretilen, müzisyenlerin gerçek enstrüman olmadan bateri yazılımı ve yükseklik korkusu olan hastalar için psikoloji uzmanları eşliğinde üretilen korkuyla yüzleştirme uygulaması izleyicilere anlatıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon