Akademisyenlere Nevruz daveti

HDP, DBP, DTK ve TJA öncülüğünde “Mutlaka Kazanacağız” sloganı ile düzenlenen Nevruz kutlamalarının programı belli oldu.

Yayınlanma: 15.03.2017 - 18:59
Abone Ol google-news

Buna göre bu yıl 33 ayrı merkezde kutlamalar gerçekleştirilecek. KHK ile ihraç edilen akademisyenler, işlerinden atılan gazeteciler, sanatçılar, sendika siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının da aralarında bulunduğu binlerce kişi ve kuruma davetiye gönderildi. Bu yılki Nevruz kutlamaları için sanatçılar Kadir İnanır, Zülfü Livaneli, Sıla, Sezen Aksu, Barış Atay, Ferzan Özpetek, Fırat Tanış, Ezel Akay, Aslı Erdoğan, Necmiye Alpay, Hüsnü Arkan, Erkan Oğur, Meltem Cumbul, İsmail Hakkı Demircioğlu, Şevval Sam, Menderes Samancılar, Jülide Kural, Mustafa Alabora, İrfan Değirmenci ile Mert Fırat’ın da arasında olduğu birçok gazeteci ve sanatçıya davetiye gönderildi.

Kutlamalar için AKP’ye davetiye gönderilmediği belirtilirken CHP, DSP, SP, EMEP, HAK-PAR, KDP, PAK, ÖSP davet edildi. Emek örgütleri de unutulmadı. KESK, Genel-İş, Türk-İş ve bileşenleri başta olmak üzere 100’den fazla sendika ve sivil toplum kuruluşuna davetiye gitti. Çok sayıda elçilik ve konsolosluk ile Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nda faaliyet gösteren tüm siyasi partiler de davet edildi. 17 Mart’ta Nusaybin’de, 18 Mart’ta İzmir, Malatya, Doğubayazıt, Manisa ve Kocaeli’nde, 19 Mart’ta İstanbul, Antalya, Şanlıurfa, Konya, Karakoçan, Kars, Hatay, Kızıltepe, Gaziantep ve Ankara’da, 20 Mart’ta Adıyaman, Iğdır, Hakkâri ve Ağrı’da, 21 Mart’ta ise Diyarbakır ve Van’da kutlamalar gerçekleştirilecek. Siirt ve Batman’daki kutlamalara gününde yapılmadığı gerekçesiyle, Aydın’ın Nazilli ilçesindeki kutlamaya ise OHAL gerekçesiyle izin verilmedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler