Amaç çağdaş gençlik

Ömer M. Koç, Türk Eğitim Vakfı’nın yurtdışı bursiyerlerinin tanıtıldığı toplantıda ‘Cumhuriyet değerlerine bağlı gençler yetiştireceğiz’ dedi.

Yayınlanma: 14.06.2017 - 20:54
Abone Ol google-news

Türk Eğitim Vakfı (TEV) 2017-2018 öğretim yılında Yurtdışı Yüksek Lisans ve Üst İhtisas Bursu almaya hak kazanan 86 yeni bursiyerini basına tanıttı. Toplantıda konuşan TEV Mütevelli Heyeti ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, amaçlarının Cumhuriyetin temel değerlerine bağlı gençler yetiştirmek olduğunu söyledi. Koç şöyle konuştu: “Bugün sizlerle tanıştırdığımız 86 bursiyerimiz dünyanın 9 farklı ülkesinde ülkemizi temsil edecek ve hiç şüphesiz bizleri gururlandıracaklardır. TEV, gençlerin geleceklerinde umut ışığı yakma hedefini gerçekleştirmek üzere yola çıkmıştı. 50. yılımızı kutladığımız bu dönemde, TEV’in, gençlerimizin eğitim fırsatlarına erişimi konusunda oynadığı rol ve eğitim kalitesinin artırılması amacıyla aldığı sorumluluk, kuruluş günlerinde saptanan bu hedefe vardığımızı gösteriyor. Bizler, bugünden aldığımız motivasyonla faaliyetlerimizi gelecek yıllara daha güçlü bir şekilde taşımak için çalışıyoruz. Amacımız; gençlerimizin Cumhuriyetin temel değerlerine bağlı, özgüven sahibi, düşünen ve sorgulayan bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunacak eğitim desteğini sağlamaktır.” Vakfın 50. yılında çalışmalarını “umut” teması altında birleştirdiklerine değinen Koç, geniş kapsamlı bir iletişim kampanyası ile geniş kitlelere ulaşacaklarını ve Türkiye’nin vakfı olduklarının altını çizeceklerini de sözlerine ekledi.

3 ilde kız yurdu

Koç’un ardından söz alan TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı ise vakıf olarak yaklaşık 1 milyon dolar tutarında bir fonu bursiyerlere ayırdıklarını söyledi. Katkı veren diğer fonlarla birlikte bu rakamın 4 milyon dolara kadar çıktığını belirten Yırcalı kız yurtlarına da önem vermeye başladıklarını şu sözlerle belirtti: “Son zamanlarda önem verdiğimiz kız yurtları var. Türkiye’nin şartlarını da göz önüne alarak 3 ilimizde bu yurtları açtık. Ve bunun için de daha fazlalaştırmak, kendi imkânlarımız içinde fazlalaştırmak için çabalıyoruz"

Cem Yılmaz’dan destek

Toplantıda burs kazanan gençlerden bazıları sahnede hikâyelerini vakfın bağışçıları ve izleyicilerle paylaştı. Ayrıca Cem Yılmaz’ın da gönüllü olarak seslendirdiği ve bursiyerlerle çekilen tanıtım filmi de seyircilere izletildi. Türkiye çapında 40 farklı ilden 412 öğrencinin başvurduğu yurtdışı burslarını almaya 46 kız, 40 erkek öğrenci hak kazanırken, mühendislik alanından 48, sosyal bilimlerden 28, ekonomi ve işletmeden 6, tıptan 3 ve sanat alanında 1 öğrenci eğitimine yurt dışında devam edecek.

'Türkler Almanya'yı tercih ediyorlar'

Toplantıda konuşan bir başka isim olan Almanya İstanbul Başkonsolosu George Birgelen TEV’in bursiyerlerinin birçoğunun Almanya’yı tercih etmesinden mutluluk duyduğunu belirterek “Almanya’daki üniversiteler uluslararası arenada araştırmacı kimlikleri ile tanınıyorlar, en güçlü üçüncü ülke konumunda. Türkiye Avrupa Birliği’nin Erasmus programına dahil olduğundan beri, Almanya, Türkiye’den öğrenciler arasında en çok tercih edilen ülke” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler