Mağdurlara kontenjan

Özel St. Benoit Fransız Lisesi’nde önceki gün kayıt olabilecekleri belirtilerek kayıt fişi verilen, ancak daha sonra okulun kontenjanı dolduğu söylenen öğrenciler için ek kontenjan açıldı.

Yayınlanma: 06.07.2017 - 23:47
Abone Ol google-news

Özel St. Benoit Fransız Lisesi’nde önceki gün kayıt olabilecekleri belirtilerek kayıt fişi verilen, ancak daha sonra okulun kontenjanı dolduğu söylenen öğrenciler için ek kontenjan açıldı. Buna göre okulun 170 olan kontenjanı okulun toplam kontenjanını aşmayacak şekilde artırılırken dün itibarıyla 243 öğrenci okula kayıt yaptırdı.

Okuldan yapılan açıklamada, okuldaki toplam öğrenci sayısına göre belli bir oranın aşılmaması kaydıyla ek kontenjan açma imkânı olduğu belirtilirken, konuyla ilgili prosedürlerin yürütüldüğü iletildi. Okul yetkilileri ayrıca, öğrencilerin sonraki kayıt dönemlerinde haklarından vazgeçmeleri durumunda, yerlerine yeni öğrenci alınmayacağını da açıkladı. Yeni kayıtlarla birlikte St. Benoit’da taban puan 900 üzerinden 862.5 olarak belirlendi. Birinci yedek kayıt dönemi olan salı akşam saatlerinde yedek kayıt listesinde olan 70 civarında öğrencinin kayıt hakkı kazandığı belirtilmiş ve bu adaylar diğer okullardaki kayıt haklarından vazgeçerek St. Benoit’da beklemeye devam etmişti. İddiaya göre söz konusu öğrenciler ve aileleri bir süre bekledikten sonra “Teknik bir aksaklık oldu, kayıtları yapamıyoruz” anonsu yapılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler