Türk dili dersinde de din dersi verilecek

Yeni müfredatı “değerler” kapsamında inşa eden Milli Eğitim Bakanlığı’nın, Türk Dili ve Edebiyatı’nın yeni müfredatında da din vurgusu dikkat çekti.

Yayınlanma: 19.07.2017 - 21:41
Abone Ol google-news

Bakanlık, yeni programlarda din ve edebiyatı birlikte anlatacak. Yeni dönemde çocuklara Nâzım Hikmet ve Attilâ İlhan’ın yanında Sezai Karakoç, Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt gibi dini şairleri okutacak. Yeni müfredatla birlikte “değer eğitimi” adı altında dini unsurları yerleştiren MEB, Türk Dili ve Edebiyatı dersinde de çocuklara artık daha fazla dini yazar ve şairleri okutacak. Bakanlık, 10. sınıfta öğrencilere edebiyatın tarih ve din ile ilişkisi kapsamında dini hayatın edebi dönemleri belirleyen etkenlerden biri olduğundan bahsedecek. Edebiyatın dini hayata, dini hayatın da edebiyata ve dile etkileri anlatılacak. Bu kapsamda ders materyallerinde seçilecek metinlerde de “farklı eğilimleri temsil eden” denilerek “dini duyarlılıkları yansıtan eserler seçilecek. 1940-1960 döneminden alınan metinler için toplumcu gerçekçi, milli ve dini duyarlılıkları yansıtan ve modernist hikâyeler belirlenecek. Okullarda “milli ve dini” duyarlılıkları yansıtan eserlerin derslerde işlenmesinin ardından ise öğrencilerden buna uygun olarak hikâye yazmaları istenecek. MEB, dini temalı Türk Dili ve Edebiyatı dersinde ayrıca “dini değerleri, geleneğe duyarlığı ve metafizik anlayışı öne çıkaran modern şairler”den de şiirlere kitaplarda yer verecek. Bu kapsamda Sezai Karakoç, Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt gibi şairlerden şiirler seçilecek.

Milli Edebiyat

Milli edebiyat anlayışını yansıtan şiirler kapsamında da Arif Nihat Asya, Orhan Şaik Gökyay, Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu, Bekir Sıtkı Erdoğan gibi şairlerin eserleri kullanılacak


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler