Liseye geçişte karne kaosu

Yüz binlerce öğrencinin hangi lisede okuyacağını hem TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) sınavları hem de karne notları belirleyecek. Ancak MEB, TEOG sonuçlarını karnelerin dağıtımından yalnızca 2 gün önce 11 Haziran’da açıklayacak. Bu durumdayeni liselere geçiş sisteminin tüm hesaplarının iki gün içinde 13 Haziran’akadar tamamlanması gerekecek.

Yayınlanma: 03.06.2014 - 23:39
Abone Ol google-news

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavları’nın (TEOG) sonuçları 11 Haziran’da açıklanacak. Yüz binlerce öğrencinin hangi lisede okuyacağını hem TEOG sonuçları hem de karne notları belirleyecek. Karne notları hesaplanırken TEOG sonuçları da dahil olacak. Ancak milli eğitim liseye girişte kilit öneme sahip olacak TEOG sonuçlarını karnelerin dağıtımından yalnızca 2 gün önce açıklayacak. Bu durumda yeni liselere geçiş sisteminin tüm hesaplarının 2 gün gibi kısa bir sürede tamamlanması gerekecek. TEOG sonuçlarına itiraz etmeninse pek anlamı kalmayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi kapsamında geçen hafta açıkladığı yeni liselere geçiş sistemine göre yüz binlerce öğrencinin hangi lisede okuyacağı hem karne notlarına hem de TEOG sonuçlarına göre belirlenecek. TEOG yıl içinde düzenlenen sınavların bir bölümünü oluşturduğundan, ortak sınavlar karne notlarının hesaplanmasında da belirleyici olacak. Yani TEOG sonucu karne notunu, karne notları ortaöğretim yaşamını belirleyecek. Ancak TEOG sonuçlarının 11 Haziran’da açıklanacağını duyuran MEB, karneleri ise yalnızca 2 gün sonra, yani 13 Haziran’da dağıtacak. 11 Haziran’da hesaplanacak TEOG sonuçlarını alan okul yönetimleri ve öğretmenler 2 gün içinde öğrencilerinin karne notlarını hazırlamak zorunda kalacak.

Ya TEOG sonucu hatalıysa?

TEOG sonuçlarına yapılacak itirazların ise 16-20 Haziran tarihleri arasında yapılması gerekecek. Ancak liselere geçişi belirleyecek karne notları iki gün içinde de olsa çoktan hesaplanmış olacak. Bu durumda da TEOG sonuçlarının hesaplanmasında yapılacak en küçük bir hataya yapılan itirazın bile yerinde bulunması sonucu değiştirmeyecek. Olası bir hatalı hesaplama düzeltilemeyeceğinden, öğrenciler gerçekte kazandıkları liseden başka bir okulda okuma riski ile karşı karşıya kalacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler