Vali tarafından azarlandıktan sonra kalp krizi geçirerek ölen Serkan Öğretmen’in öğrencileri başardı

Azarlandıktan sonra kalp krizi geçirerek ölen Serkan Öğretmen’in öğrencileri mezun oldu.

Yayınlanma: 15.08.2017 - 22:43
Abone Ol google-news

Yalova’da 2015 yılında dönemin Valisi Selim Cebiroğlu tarafından derste öğrencilerinin önünde kılık ve kıyafeti yüzünden azarlanıp dersten dışarı çıkarılan, kendisi için sendikalar tarafından düzenlen “Öğretmene Saygı Mitingi”nde kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Termal Fen Lisesi matematik öğretmeni Halil Serkan Öz’ün öğrencileri bu yıl mezun oldu ve üniversite sınavlarında büyük başarılar elde etti.

Mezun olan 61 öğrenciden 32’si Boğaziçi, ODTÜ, İTÜ, Yıldız Teknik üniversitelerini kazandı. Öğrencilerin 15’i tıp fakültesini,12’si mühendislik fakültesini, 2’si mimarlik, 2’si eczalik fakültesi, 2’si sağlık bilimleri fakültesi,1’i odyoloji, 1’i de Hava Harp Okulu’nu kazandı. Eğitim-Sen Yalova Şube Başkanı Kubilay Bozkurt, “Elde edilen başarı elbette bir ekip işidir. Öğrencilerine okumayı sevdiren Halil Serkan Öz’ün öğrencilerinin başarısı hepimizin başarısıdır” dedi.

Serkan Öğretmen’in babası Kemal Öz de oğlunun görev yaptığı okulda öğrencilerin başarısının kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, “Oğlum öğrencilerini çok önemserdi. Öğrencilerine arkadaş gibi yaklaşırdı. O gün sınıftaki 30 öğrencisinin gözü önünde hakarete uğraması üzerine rahatsızlandı. Ölmeden önce öğrencilerinin artık yüzüne bakamayacağını anlatmıştı. Öğrencilerine hep kitap okumayı tavsiye etti” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler