Yeni müfredata göre hazırlanan ders kitapları AKP broşürünü aratmadı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA (Eğitim Bilişim Ağı) üzerinden yayınladığı, yeni müfredata göre yayınlanan 4. Sınıf Sosyal Bilgiler Kitabı AKP broşürünü aratmadı. Bilimsel Laik Eğitim Hareketi ise sosyal medyada “Böyle müfredat olmaz” etiketiyle yeni müfredata tepki gösterdi.

Yayınlanma: 05.09.2017 - 14:49
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni hazırladığı müfredatta ders kitapları referandum öncesi AKP broşürlerini aratmadı. 4. sınıf Sosyal Bilgiler ders kitabında etkin vatandaşlık, yasama, yürütme, yargının tek adamda toplandığı Başkanlık Sistemi yalanlarla övülüyor. “Ülkemizde yönetim” başlığıyla hazırlanan konuda “Kuvvetler arasında karşılıklı bir etkileşimin olduğu hükümet sistemlerine parlamenter sistem, kuvvetlerin birbirinden kesin çizgilerle ayrıldığı hükümet sistemlerine ise genel olarak başkanlık sistemi adı verilir” ifadeleri yer aldı.

“Başkomutan Tayyip Erdoğan”

Yeni müfredata giren “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü” dersi için hazırlanan konuda ise Tayyip Erdoğan’dan “Başkomutan” diye bahsedildi. Kitapta şu ifadeler yer aldı:

Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla, inancını, vatanını, milletini, demokrasiyi ve hukuk devletini savunmak üzere ülkemizin her yerinde milyonlarca insan sokaklara döküldü, darbe tehdidi gelebilecek yerleri kuşattı. O gece Çanakkale ruhu” yüzyıl sonra yeniden canlandı ve tarihe altın harflerle geçen bir direniş, diriliş, yükseliş öyküsüne, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi’ne hayat verdi.

“Böyle müfredat olmaz” diyenler 16 Eylül’de Kadıköy’de

Bilimsel Laik Eğitim Hareketi bugün (4 Eylül) sosyal medyada “Böyle müfredat olmaz” etiketiyle yeni yapılan müfredata tepki gösterdi ve 16 Eylül Cumartesi günü 17.00’da Kadıköy Süreyya Operası önünde yapacakları “Bilim Dışı Müfredatı Durduralım” eylemine çağırdı. Binlerce sosyal medya kullanıcısı da attığı tweetlerle destek oldu.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler