Öğrencinin masrafı aylık 600, devletin yardımı 25 TL

Hükümete yakınlığı ile bilinen Eğitim-Bir-Sen, MEB’in okullara yeterince bütçe ayırmaması nedeniyle ailelere yüklenen maliyete isyan etti. Yandaş sendika bir çocuğun aylık eğitim maliyetinin geçen yıla oranla yüzde 10 artarak 193 TL’ye, kantin ve servis masrafları da eklendiğinde 600 TL’ye ulaştığını açıkladı.

Yayınlanma: 12.09.2017 - 19:42
Abone Ol google-news

Okulöncesi eğitimden ilköğretimin sonuna kadar okul ihtiyaçları için ortalama 20 bin 585 TL harcandığını belirten EBSAM, bunun ayda ortalama 191 TL olarak veliye yansıdığını açıkladı.

Bu maliyetin ortaöğretim için ortalama 9 bin 520 TL, ayda ise ortalama 198 TL’ye yükseldiği belirlendi. Öğrenciye kantin-yemekhane için para ayrıldığında, bu harcamaların okulöncesi ve ilköğretimde aylık ortalama 346 TL, ortaöğretimde ise 398 TL’ye çıktığı vurgulandı. Ayrıca okulservisi ücreti eklendiğinde ise okul öncesi ve ilköğretimde maliyet 346 TL’den 554 TL’ye, ortaöğretimde ise 398 TL’den 600 TL’ye ulaştığı aktarıldı. Eğitim-Bir-Sen, devletin 72 aydan büyük çocuk için memura aylık 25 TL’lik çocuk yardımını da eleştirdi.

İLAÇ GİBİ

Kadıköy Belediyesi’nin Kadıköylü çocukların eğitim ve öğretimlerine destek olmak amacıyla açtığı etüt merkezleri, yasal değişikler nedeniyle “Örgün Eğitime Destek Kursları” olarak hizmet vermeye başladı. Belediye TEOG ve LYS’ye hazırlanan öğrencilere ücretsiz kurs veriyor. 8. sınıf öğrencilerinin TEOG sınavına hazırlanabilmesi için düzenlenen kurslar, 5 Eylül Salı günü başladı. 8. sınıfların dışındaki öğrenciler için ise kurslar 18 Eylül Pazartesi günü başlayacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler