Anaokulunda tek öğrenci

Mersin Atatürk Anadolu Lisesi’nin bahçesinde faaliyet gösteren anaokulunun bu yıl sadece tek öğrencisi var.

Yayınlanma: 29.09.2017 - 22:09
Abone Ol google-news

 

Mersin Atatürk Anadolu Lisesi’nin bahçesinde uzun süredir müstakil olarak faaliyet gösteren 2 derslikli anaokuluna bu yıl sadece 5 öğrenci kayıt yaptırdı, 4 öğrenci daha sonra başka okula nakledilince 5 yaşındaki İnci Çamdeviren tek öğrenci olarak kaldı. Geçen yıl 30 öğrencisi olan anaokulunun, bu yıl sadece bir öğrencisinin olmasının nedeninin ise, okul idaresinin kayıt için gelenleri geri çevirmesi olduğu iddia edildi. Kızı İnci’yi başka okullara yönlendirilmesine rağmen bu anaokula kaydettirren Neşet Çamdeviren, “Bu okul önce kayıt almak istemedi. Uzun süre uğraştım, kayıt alındı. Devlet bu okula 2 öğretmen tayin etmiş ama benim çocuğum okuldaki tek öğrenci.Müdür, 2 Ekim’e kadar bekleyin diyor” dedi. K

onuya ilişkin açıklama yapan Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu, okula kayıt yaptırmak isteyen velilerin “Kayıtlar doldu” ya da “Okul kapanacak” denilerek başka okullara gönderildiğini söyledi. Muşlu, anaokulunda yaşanan sıkıntıyla ilgili olarak Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazı yazdıklarını ancak cevap alamadıklarını söyledi.

Eğitim Sen: Niyet başka!

Muşlu, “Öğrenci kaydı olmadığı için orada çalışan 2 öğretmen arkadaşımız da norm kadrosu fazlası durumuna çıkacak ve görev yerleri değiştirilecek. Bu anasınıflarının kapatılması çevre mahallerde yaşayan öğrencileri ve velileri mağdur edecek, öğretmenlerimizi mağdur edecek. Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bu konuda tatmin edici bir açıklama bekliyoruz” diye konuştu.

BABA İNATÇI

Baba Neşet Çamdeviren, “Ben çocuğumu, sınıfta tek kalsa bile başka okula göndermek istemiyorum. Madem bana ağustos ayında, çocuğunuzu Atatürk Anadolu Lisesi’ndeki anasınıfına kaydetmeniz lazım dediler, benim çocuğum da bu okula devam etmeli” diyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler